Rode kool

Rode kool

Kleurtjes op tafel met dit lekkere bijgerecht van een oer Hollandse groente. Goede combinatie met stoofvlees in donker bier. Haal de buitenste blad van de rode kool en snij de kool in fijne reepjes. Snipper de rode ui en schil…

Lees meer

Hasselback aardappel & Geroosterde spruitjes

Hasselback aardappel & Geroosterde spruitjes

Hasselback aardappel Een makkelijke variant op de aardappel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen en dep ze droog. Snijd de aardappels in zonder ze door te snijden in dunne plakken. Of je kunt ze op een…

Lees meer

Gevulde pompoentjes

Gevulde pompoentjes

Een echt herfstgerecht. Pompoen is een groente waar je alle kanten mee op kunt. Dit is een gerecht waarbij de pompoentjes gelijk worden gebruikt als ‘kom’. Vrolijke herfstkleurtjes op tafel.! Begin met het voorbereiden van de pompoenen.Snijd ze aan de…

Lees meer

Appel compote & Cranberry compote

Appel compote & Cranberry compote

Appelcompote Een echte Hollandse klassieker die gewoon het hele jaar door gemaakt en gegeten kan worden. En zo gemaakt! Schil de appels en snijd deze in partjes.Doe alle ingrediënten in de pan en zet dit op een midden hoog vuur.Breng…

Lees meer

Broccolistamppot met walnoten en oude kaas

Broccolistamppot met walnoten en oude kaas

Voor de variatie een lekker stamppotje met broccoli; deze versie is zonder vlees. In dit gerecht kun je ook de stronk verwerken. Een gezonde snelle maaltijd. Schil, indien gewenst, de aardappelen en snijd in blokjes. Breng de aardappelblokjes in ruim…

Lees meer

Chocolade mousse

Chocolade mousse

Een decadent simpel nagerecht. Smelt de chocola en boter voorzichtig in de magnetron, af en toe doorroeren. Zorg dat de chocola niet verbrand. Laat afkoelen. Scheid de eieren en klop de eiwitten tot een schuim, terwijl je blijft kloppen voeg…

Lees meer

Gevulde hele kip

Gevulde hele kip

Een snel en overheerlijk kipgerecht voor elke feesttafel! Haal de kip uit de koelkast en laat deze eerst op kamertemperatuur komen gedurende 1 uur. In de tussentijd maken we de vulling en marinade: Vulling:Doe de Boursin in een middelgrote kom.Snij…

Lees meer

Paddestoelenragoût

Paddestoelenragoût

Een lekker ouderwets lunchgerecht, of een licht hoofdgerecht. Te eten in een klassiek bladerdeeg cupje of lekker over rijst of puree. Vegetarisch of vegan. Met dit recept kun je alle kanten op. Smelt 50 gram van de boter in de…

Lees meer

Paddestoelen-bourgignon met puree van knolselderij

Paddestoelen-bourgignon met puree van knolselderij

Voor de liefhebbers een herfstgerecht zonder vlees, een lekker stoofpotje met paddestoelen met een eigentijdse puree van een ‘vergeten’ groente. Doe de gedroogde paddestoelen in een kommetje met 300 milliliter kokend water. Snijd de paddestoelen in dikke schijven of grove…

Lees meer

Zalm ‘en croûte’

Zalm ‘en croûte’

Een simpel, smakelijk gerecht voor de feestdagen of andere gelegenheid. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de roomkaas met spinazie, citroensap, zout en peper in een kom en meng goed. Rol het 1e pak bladerdeeg uit. Dek de…

Lees meer

Quiche met knolselderij, peer en blauwekaas

Quiche met knolselderij, peer en blauwekaas

Een variatie op de traditionele quiche met het gemak van croissantdeeg. Schil de knolselderij en snij deze in dobbelsteentjes, snipper de ui en was de peren.Vul de kookpan met water en breng aan de kook.Zet de koekenpan op de warmtebron…

Lees meer

Crêpes met gekarameliseerde banaan

Crêpes met gekarameliseerde banaan

Nog lekkerder met je favorieten ijs erbij. Bananen schillen en door de lengte snijden.Suiker afwegen en in een apart bakje bewaren. Doe 2/3 van de bloem, melk, eieren, zout en olie in de kom en roer tot je een egaal…

Lees meer