Gebruik en onderhoud
Alles over gietijzeren pan onderhouden
Gietijzeren pannen zijn een echte aanwinst in de keuken. Ze zijn stevig, duurzaam en als je een gietijzeren pan goed onderhoudt, heb je er jaren plezier van. Maar hoe maak je zo’n pan goed schoon? En hoe voorkom je roestvorming?…
Wassen, slijpen en opbergen: Zo onderhoudt u uw keukenmessen
U bent in het bezit van mooie, vlijmscherpe keukenmessen en u geniet er met volle teugen van. Ieder stukje vlees wordt met uiterste precisie doorsneden, zonder het vlees te veel te beschadigen. Ook groenten en fruit worden met het grootste…
Hoe houd ik mijn bestekset jarenlang mooi?
Uw bestek is een van de gebruiksvoorwerpen die u dagelijks intensief gebruikt. Het is zelfs een van de dingen die u dagelijks als eerste gebruikt, namelijk bij de bereiding van uw ontbijt. Ook bij gezonde tussendoortjes, koffie, lunch, diner en…
Help! Ik heb last van roest op mijn bestek
Het is volkomen logisch dat er wel eens wat vochtplekjes op uw bestek achterblijven na bijvoorbeeld een wasbeurt in de vaatwasser of, idealiter, een handwas. Dit kan een keer gebeuren, maar de kans op roest wordt vergroot als dit regelmatig…
Eten opwarmen: Kan mijn pan in de magnetron?
Het is een veelvoorkomende vraag: Kan mijn pan in de magnetron? Het antwoord is kort en simpel: Nee. Het is zelfs zeer gevaarlijk om een pan te verwarmen in de magnetron. Dat komt namelijk door de samenstelling van de pan….
Zo blijft uw nieuwe pannenset lang mooi
Het is vaak even wennen met een nieuwe pannenset. U was hoogstwaarschijnlijk nog in het bezit van uw allereerste pannenset waarvan u precies wist hoe lang het duurde voordat de pan was opgewarmd. Het werd echter tijd om de pannen…