Fruitsalade met Vanille dressing
Bij een heerlijke brunch of lunch hoort een lekkere fruitsalade. Deze kun je serveren met een zoete dressing met vanille.
Zet de steelpan op de warmtebron en giet de room erin. Voeg de suiker toe en zet de warmtebron op middelmatige hitte om de suiker te smelten. Roer af en toe met een lepel door. De room niet laten koken!
Als er stoom vanaf komt voeg je de vanille toe, zet de warmte uit en laat doortrekken op het afkoelende plaatje. Als de dressing op kamertemperatuur is, kun je dit in een schenkkannetje of kommetje gieten. Als je vanillebonen hebt gebruikt kun je deze er uithalen en het merg door de dressing roeren.
Snijd fruit in kleine partjes, stukjes, blokjes en doe samen met het citroensap in de grootste kom. Schep door elkaar om het citroensap te mengen met het fruit om verkleuring te voorkomen.
Je kunt ervoor kiezen om voor het serveren al wat dressing door de fruitsalade te scheppen of deze apart op tafel te zetten. Voor je de kom op tafel zet kun je de salade versieren met wat muntblaadjes.
Tip: mocht je fruit over hebben, zou je die daar voor de volgende dag een gezonde smoothie van kunnen maken.
Als je vanilleboontjes hebt gebruikt kun je die afspoelen, drogen en de boontjes in de suikerpot doen; zo krijgt je suiker een vleugje vanille.
Producten in foto
-
Saladevork Fleurie€ 4,40
-
Saladelepel Fleurie€ 4,40