Walnoten koffie taart

Een overheerlijke taart voor de nazomer bij koffie of thee of als nagerecht.

Zoek 15 van de mooiste hele walnoten uit en leg deze apart tot je taart klaar is.

Hak de rest van de walnoten in stukjes en houd ze apart.

Weeg nu de rest van je ingrediënten af en zet ze klaar voor gebruik.

Vet je bakvormen in en doe bakpapier op de bodem van beide springvormen.

Verwarm je oven voor op 180 graden boven en onder warmte.

Meng in de extra kom de droge ingrediënten door elkaar (Bloem, bakpoeder, cacao, kaneel en zout).

Doe de suiker en boter in de mixer en klop dit luchtig (neem hier wel even de tijd voor).

Voeg de espresso toe en klop tot deze volledig is opgenomen. Voeg daarna een voor een de eieren toe en klop goed.

Als alle eieren er in zitten doe je de droge ingrediënten erbij en klop je dit goed door tot een glad mengsel.

Spatel nu (op 1 handje na) de walnoten door het beslag.

Verdeel het beslag over de vormen en bak de taarten 35 minuten in de voorwarmde oven.

In de tussentijd maak je de botercrème.

Doe de boter in de mixer en klop deze luchtig.

Voeg nu de poedersuiker toe, heb je geen gesloten kap doe dan een theedoek over de mixer; de poedersuiker kan gaan stuiven.

Klop dit 10 minuten goed door tot een gladde crème. Voeg als laatste de espresso toe en meng dit goed.

Doe de crème in een spuitzak met vast het juiste spuitmondje. Leg dit in de koelkast tot je de taart gaat opbouwen.

Laat de taarten goed afkoelen. Dit duurt ongeveer een half uur tot een uur.

Leg nu 1 taart op een bord en spuit hier een deel van de crème over tot de bovenkant bedenkt is; strooi hier je laatste handje gehakte walnoten over.

Leg de tweede taart en versier deze met mooie toefjes botercrème. Als laatste decoreer je de taart met de hele walnoten.

Smullen bij een kop koffie of thee.

Producten in foto

Hightea/ Nagerecht
Bereidingstijd: 60 minuten
Wachttijd: 60 minuten
Voor 8 personen

Benodigdheden:
2 vormen van 22 cm
Staande mixer of grote mengkom met handmixer
Spuitzak met kartelmondstuk
Snijplank
Koksmes
Bakpapier
Extra mengkom of grote bak

Ingrediënten:

  • 220 gram boter, op kamertemperatuur.
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 220 gram bloem
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 4 eieren
  • 3 theelepels oplos-espresso, in 1 el warm water oplossen
  • Mespuntjes cacao, kaneel en zout.
  • 175 gram walnoten

Botercreme:

  • 250 gram boter, op kamertemperatuur.
  • 350 gram poedersuiker
  • 2 theelepel oplos-espresso, in 1 el warm water oplossen