• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Gevulde Kalkoen filet

Het bereiden van een hele kalkoen stamt van de “Thanksgiving” traditie die langzaam begint over te waaien uit Amerika. Niet iedereen heeft een oven groot genoeg voor zo’n enorme vogel. Daarom dit gangbaardere recept.

Begin met het opwarmen van de braadpan. Doe dit met een lege pan op een lage temperatuur.

Zet de oven aan op 120 graden en verwarm ook deze voor.

Hak de noten in stukken en doe deze samen met de gedroogde cranberry’s in de mengkom.

Doe hier de roomkaas en de honing bij en roer goed door.

Nu de kalkoen, de filet snijd je in zodat je deze kunt vullen. Belangrijkste is dat je zorgt dat de vulling er (bijna) niet uit kan als je de filet bindt.

Als je de kalkoen filet heb opengesneden smeer je de vulling in het deel dat je weer samen kan binden. Bind de filet nu goed samen zodat hij tijdens het bakken de vorm behoud.

Van het ontbijtspek maak je een matje zodat je dit straks makkelijk over de kalkoen kan leggen.

Doe de olie in de pan en braad de kalkoen nu aan. Daarna laat je ‘m 10 minuten rusten.

Haal de touwtjes er af en doe de spek er om heen.

Leg de kalkoen nu terug in de pan en zet hem in de oven. Gaar de kalkoen een uur lang op 120 graden zodat de vulling er niet uitloopt en het vlees mooi zacht blijft.

Het spekvet zorgt er voor dat de kalkoen zijn smaken en sappen behoudt en op een natuurlijke manier het vlees zout.

Als de kalkoen gaar is, haal je de pan uit de oven en laat je het vlees 10 minuten rusten voor je het aansnijdt.

Producten in foto

Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 2 uur
Voor 6 personen

Benodigdheden:
Snijplank
Vleesmes
Mengkom
Koksmes
28 cm Braadpan
Keuken touw

Ingrediënten:

Vulling kalkoenfilet

  • 300 gr roomkaas
  • 100 gr walnoten
  • 20 gr honing
  • 100 gr gedroogde cranberry’s
  • 800 gr kalkoenfilets
  • 150 gr ontbijtspek
  • zonnebloemolie