• Op werkdagen vĆ³Ć³r 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf ā‚¬40 in Nederland en BelgiĆ«
  • Sinds 1922

Pittige gehaktballetjes

Dit recept kun je gebruiken voor kleine balletjes voor bij de borrel of grotere ballen als hoofdgerecht.

Haal het gehak half uur van te voren uit de koelkast en laat een beetje op kamertemperatuur komen. Dit voorkomt krimpen van je balletjes tijdens het bakken.

Snijd ondertussen de ui fijn en bak deze in de pan met de helft van de olie tot de ui glazig is. Laat dan een beetje afkoelen zodat het handelbaar is.

Doe het gehakt in een grote kom en voeg alle ingrediƫnten toe behalve de boter en olie. Meng dit met je handen. Verhit ondertussen de boter en de rest van de olie in dezelfde koekenpan. Maak je handen nat en rol de balletjes.

Bak de balletjes eerst op hoge temperatuur zodat je het vlees dicht schroeit, daarna de warmtebron zachter zetten en gaar stoven.

Heerlijk met satƩsaus bij de borrel of met witte rijst en groeten als hoofdgerecht.

Producten in foto

Borrel/hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 20 minuten
2 tot 3 personen
Benodigdheden: koekenpan of hapjespan

Ingrediƫnten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel witte peper
  • 1 mespuntje zout
  • 2 theelepels sambal oelek (of meer naar smaak)
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 1 groot ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 50 gram boter
  • 50 ml zonnebloemolie