Gehaktballetjes van lamsvlees met rozijnenpesto

Te eten bij tapas, of als bijgerecht bij een maaltijdsalade. Uiteraard zijn de gehaktballetjes ook te maken met gewoon gehakt.
Meng het ei, broodkruimels, komijn, chilivlokken, kurkuma, fijn gehakte peterselie, olijfolie en zout in een grote kom. Hak 1 knoflookteen fijn en voeg die toe samen met het gehakt. Meng dit met je handen tot alle kruiden en specerijen gelijkmatig zijn verdeeld.
Rol het gehaktmengsel in balletjes ter grootte van een golfbal. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de balletjes in zo’n 10 minuten gaar.
Pureer ondertussen de mint, rozijnen, bosje platte peterselie, 100 milliliter olijfolie en een flinke snuf zout in de keukenmachine of blender tot je een gladde spread. Proef de pesto en voeg eventueel naar smaak nog wat zout toe. Dit is zo’n 2 dagen van te voren te maken en dan te bewaren in de koelkast.
Doe 4 eetlepels Griekse yoghurt op een plat bord en strijk het naar de rand met de bolle kant van de lepel. Verdeel de pesto hierover en doe de gehaktballetjes er op. Lekker met Turks flatbread of een maaltijdsalade.
Tip: de gehaktballetjes kun je van te voren maken en zo’n 2 maanden in de vriezer bewaren.
