Today, served by Sola

Al 100 jaar maken wij fraai bestek, innovatieve pannensets en bak- en braadartikelen van duurzame kwaliteit. Als Nederlands familiebedrijf hebben we een lange geschiedenis waarin kwaliteit de rode draad vormt.

Innovatie zit in ons DNA

Regelmatig introduceren we nieuwe ontwerpen volgens de laatste trends. Die ambitie om te blijven innoveren zit ons in het bloed. Een van de innovaties die aan Sola is te danken, is de appelboor. Die uitvinding staat symbool voor de vele innovaties die het bedrijf door de jaren heen ontwikkelde op het gebied van kwalitatief hoogwaardige bestek- en pannensets.

Het begin

Het was 1868 toen Johannes Albertus Adolf Gerritsen (1840-1925) besloot zijn eigen juwelierszaak te openen in Amsterdam. Zijn vakmanschap werd doorgegeven in de familie Gerritsen en leidde een halve eeuw later, in 1922, tot de oprichting van het huidige Sola, naar het Franse woord soleil (zon). Oprichter was Marius Johannes Gerritsen, die het nieuwe bedrijf startte aan de Van Reenenweg in Zeist.

Ons verhaal

Iedereen wil met een mooi en goed product maaltijden bereiden, opdienen en genieten van het eten, maar niemand denkt de hele dag aan bestek, pannen of keukengerei.

Bij Sola begrijpen we dat heel goed. Precies daarom zijn wij al generaties lang dag in dag uit bezig met maar één ding: het mooiste bestek en de beste pannen voor iedereen beschikbaar maken.

Een breed aanbod en een persoonlijke aanpak is voor ons inmiddels iets vanzelfsprekends. Al 100 jaar produceren wij duurzaam en kwalitatief bestek, pannen en keukengerei.

Als innovatief familiebedrijf hebben wij de perfecte balans gevonden tussen kwaliteit en prijs en wordt er van onze producten wereldwijd gebruik gemaakt. Voor elke dag, elke vraag en elke gelegenheid hebben wij een passend product.

Sola is er voor elke maaltijd. Klein of groot. Uitgebreid of tussendoor. Op zeeniveau of 10.000 meter hoogte. Thuis of ver van huis.

Wat je ook eet en waar je ook eet, je eet het met Sola.

Today, served by Sola

Generatie op generatie

In die historische Sola Fabrieken in Zeist is, bijna 100 jaar later, ook vandaag de dag een keur aan kwalitatief hoogwaardig Sola-keukengerei te vinden. En nog steeds staat er een Gerritsen aan het roer; kleinzoon Bert Gerritsen zet de rijke familiegeschiedenis voort.

Amfori BSCI

Sinds 2018 zijn wij lid van Amfori BSCI. Deze organisatie zet zich in voor eerlijke en duurzame handel en Sola werkt daar graag aan mee. Voor ons vertaalt zich dit voornamelijk in open en persoonlijke communicatie met onze leveranciers.

Sola Winkel in Zeist

Vandaag de dag is in de originele Sola Fabrieks panden in Zeist nog steeds de Sola Winkel te vinden. Daar kan iedereen terecht voor de gehele collectie en exclusieve aanbiedingen.