Amfori BSCI

Sinds 2018 zijn wij lid van Amfori BSCI. Deze organisatie zet zich in voor eerlijke en duurzame handel en Sola werkt daar graag aan mee. Voor ons vertaalt zich dit voornamelijk in open en persoonlijke communicatie met onze leveranciers. Met sommige werken wij al jarenlang samen! Dit stelt ons niet alleen in staat om de beste producten te leveren, maar ook om op een verantwoorde wijze te produceren.

Inkopen Binnen de EU

Zo werken wij samen met het Portugese fabrikant voor onze hoogwaardige keukenmessen en een Britse fabrikant voor exclusief porselein. Ook voegen wij binnenkort pannen toe aan ons assortiment die geproduceerd worden in Italië.

Duurzame Consumptie Stimuleren

Naast onze diverse kwalitatief sterke bestek en pannen, willen we graag nieuwe producten aan ons assortiment toevoegen met een duurzame achtergrond en een lange levensduur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze snijplanken gemaakt van rijstvliesjes en de bakvormen met een natuurlijke antiaanbaklaag.

Ook heeft Sola een duurzame wegwerp besteklijn ontwikkeld, gemaakt van staal en volledig recyclebaar ter vervanging van plastic wegwerp bestek.

Wist je dat staal het meest gerecyclede materiaal ter wereld is? En al ons bestek en veel van onze pannen worden gemaakt van roestvrij staal of zilverwit edelstaal.

Recyclen & Minder Plastic

Verder hebben wij voor ons eigen bedrijfspand en magazijn in Zeist een recycling programma opgezet. Kartonnen verpakkingen worden zoveel mogelijk hergebruikt door ze een andere functie te geven. Zo worden buitendozen bijvoorbeeld d.m.v. een speciaal apparaat omgezet in opvulmiddel voor de pakketten van onze webwinkel. Al het overgebleven karton en papier wordt apart ingezameld en afgevoerd, zodat het weer volledig gerecycled kan worden.

Momenteel is Sola ook bezig om het gebruik van plastic in onze gehele productieketen te verminderen. Langzaamaan worden de plastic zakjes waarin bestek verpakt is vervangen door een papieren variant en streven wij naar plasticvrije verpakkingen. Uiteraard kost dit wat tijd, maar in 2021 gaan wij hier grote stappen in zetten!