Amfori BSCI

Sinds 2018 zijn we lid van Amfori BSCI. Amfori is een organisatie die zich inzet voor open en duurzame handel, iets waaraan Sola graag bijdraagt. Open en persoonlijke communicatie met onze leveranciers is voor ons een sleutelfactor. We werken al enkele jaren, zo niet decennia, samen met sommige leveranciers. Dit stelt ons niet alleen in staat om de allerbeste producten te leveren, maar zorgt er ook voor dat onze producten op verantwoorde wijze worden geproduceerd.

Sociale naleving

Sociale naleving Dit alles valt onder de term ‘sociale naleving’. Actief onderhoud en monitoring van de toeleveringsketen betekenen betrokkenheid bij het productieproces en helpen risico’s te voorkomen of volledig te elimineren. Bovendien zijn veel van onze fabrieken ook ISO en/of SA8000 gecertificeerd. Dit alles draagt bij aan het kweken van een verantwoorde toeleveringsketen.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Sola zet zich ook in voor de duurzame ontwikkelingsdoelen zoals opgesteld door de Verenigde Naties in 2015.
Sola heeft ervoor gekozen zich te concentreren op de volgende doelen:

12. Verantwoorde consumptie en productie

13. Klimaatactie

Efficiëntie in de toeleveringsketen

De inkoopafdeling richt zich steeds meer op een nog betere kwaliteitscontrole, tijdig orderbeheer en voorraadbeheer. Sola streeft er ook naar om uniforme verpakkingen voor ons productassortiment te gebruiken, om optimaal gebruik te maken van de containerruimte. Dit vergemakkelijkt het stroomlijnen van transport uit Azië, wat resulteert in minder zendingen en bijgevolg minder CO2-uitstoot.

 

Verantwoorde productie

Naast ons kwalitatief hoogwaardige bestek en pannen zetten we ons ook in om ons assortiment uit te breiden met nieuwe items met een duurzame achtergrond en een lange levensduur, om verantwoorde, duurzame consumentengewoonten te stimuleren.

Het kwaliteitscontroleteam is ook toegewijd aan het thema duurzaamheid, wat het toekomstige succes van dit doel garandeert.

 

Plastic

Op dit moment proberen we bijvoorbeeld het gebruik van plastic in onze hele toeleveringsketen te verminderen. Ons doel voor 2021 is om ons geïmporteerde plastic met minstens 15% te verminderen. Plastic bestekzakken worden geleidelijk vervangen door papieren zakken en door het ontwikkelen van efficiëntere kartonnen verpakkingen voor onze producten wordt de behoefte aan plastic verpakking geëlimineerd. We onderzoeken ook de mogelijkheid om PET-plastic te gebruiken.

Sola heeft ook een duurzame besteklijn ontwikkeld, gemaakt van staal en volledig recyclebaar, als antwoord op het dilemma waarmee veel bedrijven worden geconfronteerd met eenmalig gebruik van plastic bestek. Dit werd in 2020 op de markt gebracht.

 

Continue verbetering

Sola is actief betrokken bij het bereiken van de doelen Verantwoorde consumptie en productie en Klimaatactie, maar is zich ervan bewust dat dit enkele jaren zal duren om te volbrengen. We zullen blijven anticiperen op en reageren op nieuwe ontwikkelingen om onszelf voortdurend te verbeteren. Natuurlijk hopen we dat onze zakenpartners met ons meegroeien en hopelijk kunnen we hierin een motiverende rol spelen.