• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Hoe houd ik mijn bestekset jarenlang mooi?

Uw bestek is een van de gebruiksvoorwerpen die u dagelijks intensief gebruikt. Het is zelfs een van de dingen die u dagelijks als eerste gebruikt, namelijk bij de bereiding van uw ontbijt. Ook bij gezonde tussendoortjes, koffie, lunch, diner en snacks gebruikt u wederom het bestek. Zonder het te beseffen geniet u eigenlijk iedere dag weer van uw mooie bestek. Het is daarom belangrijk om deze ook goed te onderhouden, zodat u er écht jarenlang van kunt blijven genieten. Hoewel het geadviseerd is om uw bestek met de hand af te wassen, begrijpen wij het gemak van het plaatsen en meewassen in de vaatwasser. In dat geval hebben wij hieronder enkele tips.

Afspoelen na gebruik

Spoel het bestek na gebruik onder een stromende kraan af, zodat kookzouten en zure etensresten niet kunnen inwerken. Dit is een kleine moeite na het gebruik, maar wel een belangrijke. Vaak wordt het bestek nog met de etensresten van het lunchbeleg of van het diner op het aanrecht geplaatst totdat de vaatwasser wordt ingeruimd.  Vergeet niet het bestek goed af te drogen, zodat er geen zwakke vochtplekken kunnen ontstaan.

Plaats het bestek in aparte korven

Ben je in het bezit van verzilverd en edelstaal bestek? Dan raden we aan deze in aparte korven in de vaatwasser te plaatsen, zodat ze elkaar niet beschadigen.

Extra aandacht voor uw messen

Plaats messen in een aparte korf, zodanig dat contact met zilver en andere metaalsoorten wordt voorkomen. Messen zijn namelijk van een speciaal soort messenstaal, waardoor ze scherp blijven. Door de samenstelling van dat staal zijn ze gevoeliger voor verkeerd gebruik.

Hoe hoort het bestek in de bestekkorf?

Steek alle bestekdelen met de stelen naar beneden in de korven. Zo komt het water goed bij de vervuilde delen van het bestek.

Wasmiddel en waterontharder

Doseer het wasmiddel en waterontharder volgens voorschrift. Gebruik alleen kwalitatief, goede middelen. Sommige bekende wasmiddelen zijn minder geschikt voor bestek.

Droog het bestek na de wasbeurt

Open direct na het beëindigen van het wasprogramma de deur van de machine en laat de aanwezige waterdamp ontsnappen. Dit is een belangrijke stap, aangezien het bestek daardoor niet in een vochtige ruimte blijft en er vochtplekken kunnen ontstaan. Laat vochtig bestek nooit in een gesloten vaatwasmachine staan. Neem het bestek uit de machine en droog deze eventueel na. Wederom om vochtplekken te voorkomen en eventuele gemiste etensresten te verwijderen.

Producten in foto