• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Eten opwarmen: Kan mijn pan in de magnetron?

Het is een veelvoorkomende vraag: Kan mijn pan in de magnetron? Het antwoord is kort en simpel: Nee.

Het is zelfs zeer gevaarlijk om een pan te verwarmen in de magnetron. Dat komt namelijk door de samenstelling van de pan. Een magnetron kan niet tegen het staal van de pannen. Zowel het staal, het aluminium, als het gietijzer kan de straling niet goed doorvoeren waardoor er zelfs explosiegevaar is. Kies er dus altijd voor om het eten op te warmen op een juiste warmtebron, zoals inductie of het gasfornuis. Alle pannen van Sola zijn voor ieder type warmtebron geschikt.

Bij het opwarmen van eten wordt vaak gedacht aan de magnetron, wat meestal als gevolg heeft dat de maaltijd slap en onsmakelijk is. Denk daarom eens aan de oven bij het opwarmen van eten. Plaats bijvoorbeeld overgebleven vlees, gebraden kip, vis, pizza, lasagne, burrito’s of pasta in een ovenschaal of leg overgebleven aardappelschijfjes op de bakplaat voor gelijke verwarming. Dek het voedsel wel altijd af met aluminiumfolie. Het is per gerecht aan te raden om goed in de gaten te houden hoe snel de oven het eten verwarmd. Start daarom met 10 minuten verwarmen op zo’n 170 graden. Voor de pizzaliefhebbers is het ook mogelijk om de pizza knapperig te maken in de koekenpan door het stuk even kort te bakken

Het is over het algemeen aan te raden om uw eten te bewaren in vershoudbakjes en niet met ‘pan en al’ in de koelkast te plaatsen. Naast dat het eten zijn smaak verliest, kan het voedsel zich gaan hechten aan de pan waardoor dit lastig te verwijderen is. U kunt de pan zo ook niet gebruiken voor andere mooie gerechten. Met een warme pan in uw koelkast kost het daarnaast veel energie om de temperatuur laag te krijgen en te houden Dit heeft weer een negatief effect op uw energierekening. De andere producten in de koelkast worden beïnvloed door de plotselinge temperatuurstijging. Maak dus gebruik van vershoudbakjes en plaats deze in het vriesgedeelte zodat bacteriën geen kans krijgen zich te nestelen.

Producten in foto