Appel compote & Cranberry compote
Appelcompote
Een echte Hollandse klassieker die gewoon het hele jaar door gemaakt en gegeten kan worden. En zo gemaakt!
Schil de appels en snijd deze in partjes.
Doe alle ingrediënten in de pan en zet dit op een midden hoog vuur.
Breng het aan de kook en zet daarna het vuur laag. Kook de appels 30 minuten door.
Klaar om op de dienen warm of koud. Mocht je wat overhouden is dit de volgende dag ook lekker met yoghurt.
Cranberrycompote
Een vrolijk gekleurde klassieker bij het kerstdiner. Een gerechtje wat je een paar dagen van te voren kan maken.
Op middelhoge hitte verwarm je een steelpan. Doe hier het sinaasappelsap en de suiker in en roer tot de suiker is opgelost. Verhit tot het bubbelt en het sap indikt (6-8 minuten). Voeg de cranberries toe en verlaag de temperatuur.
Roer om alles goed te mengen. Na ongeveer 3 minuten doe je de sinaasappelpartjes, kaneelstokje, jeneverbessen, laurierblad en zout erbij.
Roer regelmatig terwijl het zachtjes stooft, de cranberries knappen en de saus indikt.
Verwijder de pan van de hittebron en laat zo’n 10 minuten afkoelen. Haal de sinaasappel en specerijen eruit en laat volledig afkoelen.
Een week te bewaren in de koelkast
Producten in foto
-
4 delige pannenset Pearl€ 158,00