• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Appel compote & Cranberry compote

Appelcompote

Een echte Hollandse klassieker die gewoon het hele jaar door gemaakt en gegeten kan worden. En zo gemaakt!

Schil de appels en snijd deze in partjes.
Doe alle ingrediënten in de pan en zet dit op een midden hoog vuur.
Breng het aan de kook en zet daarna het vuur laag. Kook de appels 30 minuten door.

Klaar om op de dienen warm of koud. Mocht je wat overhouden is dit de volgende dag ook lekker met yoghurt.

Cranberrycompote

Een vrolijk gekleurde klassieker bij het kerstdiner. Een gerechtje wat je een paar dagen van te voren kan maken.

Op middelhoge hitte verwarm je een steelpan. Doe hier het sinaasappelsap en de suiker in en roer tot de suiker is opgelost. Verhit tot het bubbelt en het sap indikt (6-8 minuten). Voeg de cranberries toe en verlaag de temperatuur.

Roer om alles goed te mengen. Na ongeveer 3 minuten doe je de sinaasappelpartjes, kaneelstokje, jeneverbessen, laurierblad en zout erbij.
Roer regelmatig terwijl het zachtjes stooft, de cranberries knappen en de saus indikt.

Verwijder de pan van de hittebron en laat zo’n 10 minuten afkoelen. Haal de sinaasappel en specerijen eruit en laat volledig afkoelen.

Een week te bewaren in de koelkast

Producten in foto

Bijgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
voor 2- 6 personen

Benodigdheden:
2 steelpannen

Ingrediënten:

Appelcompot:

  • 7 appels (bijv. goudreinet)
  • 3 el witte basterd suiker
  • 1 tl kaneel
  • 100 ml water

Cranberry compot:

  • 250 mililiter sinaasappelsap
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes cranberries
  • 1 kaneelstokje
  • 2 jeneverbessen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel zout
  • 1 sinaasappel, in partjes (met schil)