• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Appeltaart muffins

Dit is een goed recept om de appelcompote op te maken. Leuk om op zondagmorgen met de kinderen te maken.

Verhit de oven voor op 200 graden. Vul eventueel de muffinpan met vrolijke papieren cups.

Maak eerst de kruimellaag; doe de bloem, suikers, gesmolten boter en kaneel in een kleine schaal en maak er kruimels van met je vingers.

In een grote kom mix je de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat.

In een middelgrote meng je de eieren en suiker. Mix hier de Griekse yoghurt, olie en vanille extract bij.

Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten met een houten lepel. Het beslag is redelijk dik.

Vul de cups voor de helft met het beslag en doe hier een eetlepel appelcompote of appelstukjes op en druk dit in het beslag. Bestrooi royaal met de kruimels.

Verlaag de temperatuur van de oven naar 175 graden en schuif de muffinpan erin. Bak in zo’n 19-22 minuten gaar of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen op een rekje.

Je kunt hier deze zo serveren of nog versieren met glazuur. Zonder glazuur goed in te vriezen.

Producten in foto

Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 20 minuten
voor 6 personen

Benodigdheden:
Muffinpan
3 Kommen
Houtenlepel

Ingrediënten:

  • 240 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel zouit
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 grote eieren
  • 200 gram suiker
  • 235 gram Griekse yoghurt
  • 115 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 175 gram appelcompote
    of fijngesneden appel, gemengd met 2 eetlepels suiker en ½ theelepel kaneel.

Voor de kruimellaag:

  • 120 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 6 eetlepels gesmolten boter, afgekoeld
  • 1 theelepel kaneel