• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Broccolistamppot met walnoten en oude kaas

Voor de variatie een lekker stamppotje met broccoli; deze versie is zonder vlees. In dit gerecht kun je ook de stronk verwerken. Een gezonde snelle maaltijd.

Schil, indien gewenst, de aardappelen en snijd in blokjes. Breng de aardappelblokjes in ruim water met zout aan de kook.
Breek of snijd de broccoli roosjes van de stronk en snijd de stronk in blokjes. Breng dit in de tweede pan in ruim water aan de kook.

Verhit de koekenpan zonder olie op een middelmatige warmtebron en bak hierin kort de walnoten om extra smaak te krijgen. Laat afkoelen en hak in grove stukken.

Rasp de kaas en houd apart.

Check de aardappelen en broccoli; als beiden gaar zijn, giet de pannen af. Laat de broccoli uitdampen in een open pan.
Doe de boter bij de aardappels en voeg de broccoli toe; bewaar een handje kleine roosjes voor garnering. Stamp met de stamper en voeg, indien gewenst de melk toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Roer de noten en kaas door de stamppot en strooi er de achtergehouden roosjes overheen.

Producten in foto

Hoofdgerecht
bereidingstijd: 30 minuten
voor 4 personen

Benodigdheden:
2 kookpannen
Rasp
Kleine koekenpan

Ingrediënten:

  • 500 gram broccoli of 2 stronken
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 50 gram boter
  • 150 gram geraspte oude kaas (of andere kaas naar smaak)
  • 100 gram walnoten, kort droog gebakken
  • 25 milliliter melk (optioneel)
  • zout en peper naar smaak
  • nootmuskaat naar smaak