• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Bulgursalade met citroen/munt dressing

Te eten als maaltijdsalade of bij gegrild kip, vlees of vis of de barbecue.

Zet een pan op de warmtebron met ruim water, als dit kookt voeg je de bulgur toe en laat dit gaar koken. Dan giet je dit af en doe dit in de saladekom.
Terwijl dit kookt, snij en hak je de rest van de ingrediënten en maak je de dressing.

Doe de groenten en fetakaas bij de bulgur, giet de dressing erover en meng. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. De bulgur hoeft niet persé afgekoeld te zijn.

Je kunt dit uiteraard naar eigen invulling maken met bijvoorbeeld olijven, blokjes (geroosterde) groenten (paprika, courgette) en blokjes geitenkaas. Het recept is een leidraad.

Producten in foto

Lunch/bijgerecht
Bereidingstijd: 25 minuten
6-8 personen (bijgerecht)


Benodigdheden:
Kookpan 24 centimeter
snijplank
koksmes
saladekom

Ingrediënten:

Salade

  • 500 gram bulgur
  • 1 komkommer, met schil
  • 250 gram kleine snacktomaatjes
  • 1 kleine rode ui, gesneden in dunne halve ringetjes
  • ½ tot een hele plak fetakaas, gesneden of gekruimeld

Dressing

  • Sap van 1 citroen
  • 2 tenen knoflook, geraspt of heel fijn gesneden
  • een hand muntblaadjes, gehakt
  • 75 milliliter olijfolie
  • zout en peper naar smaak