• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Cheesecake

Een machtig nagerecht of gebak maar o zo de moeite waard om een keer zelf te maken. Het recept voor de foto is met rood fruit gemaakt maar dat kun je uiteraard helemaal zelf kiezen.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in. Doe een beetje bloem in de vorm en draai de vorm rond zodat de bloem aan de rand plakt; dit voorkomt plakken.

Verkruimel de koekjes, wij hebben dit gedaan met een keukenmachine; je kunt de kruimels ook in een ziplockzak doen en fijn slaan met een deegroller.

Smelt de boter in het steelpannetje, zodra de boter is gesmolten doe je de koekkruimels er bij en roer je dit goed door elkaar. Doe dit mengsel in de spring vorm en druk het stevig aan op de bodem.

Zet de springvorm in de oven om de bodem van de taart af te bakken, 20 minuten op 180 graden.

In de tussentijd maak je de rest van de taart.

Klop de roomkaas luchtig met de mixer en voeg langzaam de suiker toe. Klop dit geheel ongeveer 3 minuten samen.

Doe de eieren en de dooier bij de roomkaas en klop het geheel weer samen tot een luchtige massa. Voeg nu de bloem en het vanille extract toe en klop dit nogmaals goed door.

Je mengsel is nu klaar, zodra de bodem klaar is en uit de oven kan je het roomkaas mengsel over de bodem gieten.

De oven zet je nu op 150 graden. Op deze temperatuur bak je de cheesecake 1,5 uur; doe de oven niet open om scheuren in de bovenkant te voorkomen.

Na 1,5 uur zet je de oven uit en laat je de taart 2 uur in de oven staan om verder door te garen.

Als de 2 uur zijn verstreken, zet je de cheesecake in de koelkast om 4 uur lang te rusten.

Hierna kan je de taart opmaken en serveren. Wij maakten de taart op met bosvruchten glazuur ( dit recept staat bij de eclairs) en vers rood fruit.

Producten in foto

Nagerecht/gebak
Bereidingstijd: 2 uur
Rusttijd in de oven: 2 uur
Rusttijd in de koelkast: 4 uur
Voor 12 personen



Benodigdheden:
24 cm springvorm
Staande mixer of handmixer met kom
Steelpan
Deegroller/ ziplockzak of keukenmachine

Ingrediënten:

  • 250 gram kandijkoeken
  • 60 gram room boter
  • 900 gram roomkaas
  • 270 gram witte basterdsuiker
  • 5 hele eieren
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 25 gram bloem