
Nog lekkerder met je favorieten ijs erbij.
Bananen schillen en door de lengte snijden.
Suiker afwegen en in een apart bakje bewaren.
Doe 2/3 van de bloem, melk, eieren, zout en olie in de kom en roer tot je een egaal beslag krijgt. Als het te dun is kun je beetje voor beetje de rest van de bloem toevoegen. Let op: dit beslag dient dunner te zijn dan pannenkoekenbeslag.
De olie zorgt voor een regelmatige bruine kleur bij het bakken.
Bak 2 a 3 crêpes per persoon, afhankelijk van de maat van je koekenpan. Leg deze op een groot bord afgedekt met aluminiumfolie om ze warm te houden.
Gebruik nu de pan om de bananen te karameliseren. Zorg dat deze schoon en droog is.
Doe de suiker in de pan op een laag vuur.
Op het moment dat de suiker begint te smelten, beweeg je de pan rustig rond zodat de karamel naar elke kant beweegt. Niet roeren met een lepel!
Als alle suiker gekarameliseerd is, voeg je de bananen toe. Maak nu weer de draaide beweging om de bananen goed te bedekken met de karamel. Pas op met serveren; de karamel zal heet zijn.
Serveer meteen met de crepes.
