• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Crostini’s met verschillende toppings

Bietenhummus

Een heel kleurrijk bijgerechtje wat je als dip kunt eten of lekker op een toastje of stukje stokbrood. (vegan)

Rooster de biet in aluminiumfolie in de oven tot deze gaar is. Laat afkoelen.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en doe deze in de keukenmachine of een hoge kom/pot waar de staafmixer inpast.
Maal de kikkererwten fijn.
Voeg de teentjes knoflook toe, samen met tahine, citroensap en het zout. Terwijl je de keukenmachine/staafmixer laat draaien giet je er langzaam de olijfolie aan toe.
Als het bietje afgekoeld is, snijd je de helft in kleine stukje en pureer je verder mee met de basishummus. Naar eigen keus kun je ook de hele biet gebruiken.

Breng op smaak met peper en zout en garneer met peterselieblad.

Dit is tot 2 dagen houdbaar in de koeling.

Chorizo in tomatensaus

Lekker voor bij een glas wijn of bier.

Snij de chorizoworst in plakjes. Doe dit schuin voor een mooie effect.
Snipper de ui en knoflook.

Verwarm de pan voor op middelhoge hitte en bak de chorizo goudbruin. Uit de chorizo komt vet lopen tijdens het bakken; dit gebruik je straks om de saus te maken. Gooi dit niet weg; hier zit veel smaak in!

Als de chorizoplakjes gebakken zijn haal je ze uit de pan en leg je ze apart tot het serveren.

Voor de saus zet de pan op een laag vuur. Doe de olie bij het vet in de pan en bak de gesnipperde ui. Bak deze tot dat die glazig is en voeg nu de knoflook toe en bak deze even kort.

Voeg de kruiden toe en roer deze even goed door. Doe daarna de tomaten erbij. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Plet de tomaten met een houten lepel of vork.

De saus is nu klaar. Je kan de Chorizo nu in de saus leggen en dan bewaren tot het opdienen.

Serveer op een toastje of stukje stokbrood.

Producten in foto

Borrelgerecht
Bereidingstijd: 10-30 minuten
voor 6-10 personen

Benodigdheden:
Keukenmachine of staafmixer
Zeef
24 cm koekenpan

Ingrediënten:

Bietenhummus:

  • 500 gram kikkererwten (uit blik of pot)
  • 75 gram tahini (of meer naar smaak)
  • sap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 2 – 3 eetlepels olijfolie
  • ½ geroosterde biet
  • verse peterselie

Chorizo in tomatensaus:

  • 1 Chorizo worst
  • 1 ui
  • 1 blik ontvelde hele tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel thijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie