• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Cruffins

Een kruising tussen een croissant en muffin; hoe leuk en lekker is dat. Een verwenmoment voor jezelf, een bijzondere dag of zomaar.

Dit recept is een beetje gemak en smokkelen. Je kunt natuurlijk het croissantdeeg vanaf de basis maken maar deze is gemaakt met kant-en-klaar croissantdeeg. Het maken van dit ontbijtgerecht gaat gepaard met wat knoeien

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cupcake/muffin bakvorm dik in met boter. Meng kaneel en suiker en coat hiermee de bakvormpje.

Haal het deeg uit de verpakking en snijd in 5- 6 gelijke delen.

Rol de delen en bestrijk met een dun laagje custard, verdeel hierover de aardbeien.
Houd rekening met het oprollen. Het makkelijkst is een aardbeiplakje; dan een slag oprollen, weer een aardbeiplakje enzovoort.

Plaats de rolletjes in de bakvorm. Mocht het croissantrolletje iets voller zijn dan de vorm, druk dit er in. Strooi hierover de rest van het kaneel-suikermengsel en schuif de bakvorm in de oven.

Als de cruffins gebakken zijn, laat ze dan even rusten voor je ze uit hun vormpjes haalt.

PS: dit kan natuurlijk ook met ander fruit of met een citruscurd i.p.v custard. Mocht je custard overhebben, kun je dit in een kommetje apart erbij serveren.

Producten in foto

Ontbijtgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 20-25 minuten
Aantal: 11-12 stuks
Benodigdheden: muffin bakvorm

Ingrediënten:

  • 2 blikjes kant-en-klaar croissantdeeg (grote variant)
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels  suiker
  • 125gram aardbeien, in plakjes gesneden
  • custard, zelfgemaakt of uit een pakje