Dessert in een glaasje Peer-karamel
Een heerlijk nagerecht met de goedheid van sappige peren; een vleugje nazomer in een glas.
Zet al je ingrediënten klaar.
Doe de mascarpone in een mengkom en klop deze luchtig samen met de suiker.
Klop in de andere kom de slagroom stijf. Voeg dit aan de geklopte mascarpone toe en meng dit voorzichtig zodat het luchtig blijft.
Hak de hazelnoten en kandijkoeken en zet in twee aparte bakje klaar tot gebruik.
Was de peren en snij deze in kleine stukjes. Doe de suiker samen met de peren in een steelpan en zet deze op een lage stand op je warmtebron. De suiker zal langzaam smelten in het vocht dat uit de peren komt. Roer zo af en toe door. Zodra dit mooi goudbruin/karamel gaat kleuren, kan de pan van de warmte bron.
In de tussentijd maak je de karamelsaus in de andere 2 pannetjes. In pan 1 doe je het water en de suiker. Deze pan zet je op een lage stand op je warmtebron, je hoeft hier niet in te roeren.
In het andere pannetje doe je de slagroom. Deze breng je langzaam op warmte zonder hem te koken.
Zodra de pan met suiker en water volledig is gesmolten moet je goed opletten. Je suikerwater gaat verkleuren tot karamel. Je kunt nu zelf bepalen hoe donker je de karamel wilt maken. Als je de kleur hebt bereikt die je, wil voeg je de warme room voorzichtig toe. PAS OP voor spatten! Roer dit goed door en voeg ook de boter toe. laten afkoelen op kamertemperatuur en klaar voor gebruik.
Nu maken we de glazen op; de volgorde kun je natuurlijk zelf bepalen.
Wij deden het als volgt:
Stukjes kandijkoek
Gehakte hazelnoot
karamelsaus
Mascarponeroom
Peer
En herhalen
Als klap op de vuurpijl decoreerde wij nog met een laatje noten, karamelsaus en een mooi plak peer. (hier heb je dan wel een extra peer voor nodig)
Producten in foto
-
Dessertlepel Donau€ 3,90
-
Cocktaillepel Palermo€ 3,50