Gazpacho

Een zomerse, elegante soep die zo op tafel staat.

Zet een mengkom klaar met daar op de zeef. Was de tomaten, en snij deze in grove stukken. Pureer alle tomaten in de keukenmachine en giet de inhoud door de zeef. Laat dit uitlekken.

Leg de sneetjes brood in koud water en laat dit weken. In de tussentijd maak je de knoflook en de paprika’s schoon.

Knijp het overtollige vocht uit het brood. Doe het brood in de keukenmachine met knoflook en komijnpoeder en pureer dit tot een egale massa.

Roer de tomatenpulp door de zeef; gooi de zaden en schilletjes weg.

Doe nu de tomatenpulp bij het brood in de keukenmachine en voeg hier zout naar smaak aan toe. Pureer dit tot een gladde massa.

Vervolgens voeg je ½ rode en ½ groene paprika toe aan de keukenmachine. Hak de paprika’s goed fijn. Om de dikte van de soep naar eigen smaak te bepalen kun je wat koud water toevoegen. Voor dit recept werd zo’n 100 milliliter gebruikt.

Om de soep af te maken voeg je de olie en citroensap toe en zet je de machine even kort aan om goed te mengen.

Doe de soep in een karaf en zet in de koelkast tot je gaat serveren.

Voor de garnering kun je de andere helft van de paprika’s fijn snipperen. Schraap de zaden uit de komkommer en snijd die ook fijn.

Om te serveren neem je 4 grote glazen. In elk glas schep je 2 eetlepels van de fijngesneden groenten op de bodem. Giet hierover vervolgens de gekoelde soep.

Buen apetito!

Producten in foto

Lunch/ Voorgerecht
Bereidingstijd: 15 minuten
Voor 4 personen

Benodigdheden:
Snijplank
Koksmes
Keukenmachine of blender
Zeef
Mengkom
Soeplepel
4 grote glazen

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes wit brood, zonder korstjes
  • 750 gram tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • ½ komkommer
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • Snuf komijnpoeder
  • 2 theelepels zout