• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Gemarineerde lamskoteletten met geschaafde venkelsalade met citroen/kappertjes dressing

Een heerlijk lentegerecht waarbij het vlees heerlijk mals wordt door de marinade; hoe langer je de koteletjes laat marineren, des te beter is de smaak. De venkelsalade is een niet alledaags bijgerecht en maakt het een lekkere, frisse, lichte maaltijd.

Plaats het lamsvlees in een ziplock zak of kom; meng de rest van de ingrediënten en doe dit bij het vlees. Masseer de marinade in het vlees; sluit de zak of dek de kom af met huishoudfolie (geen aluminiumfolie) en zet weg in de koelkast. Tijdens de ‘rust’periode nog enkele keren de marinade inwrijven. Minimaal 12 uur van te voren voorbereiden.

Ongeveer 20 minuten voor je het vlees gaat grillen, haal je het uit de koelkast en laat dit op kamertemperatuur komen.

Zo’n 5 minuten voor je gaat grillen zet je de pan op de warmtebron en verhit je deze voor, zorg dat deze goed heet is. Afhankelijk van hoe gaar je het vlees wilt hebben; minimaal 5 minuten aan iedere kant. Haal de koteletten van het vuur en laat het even rusten.

Als je het vlees op kamertemperatuur laat komen, kun je ook alvast de salade maken.

Voor de venkel salade snij je het loof en de stengels van de venkel en een dun plakje van de onderkant. Halveer dan de venkel en snij dit in de lengte in hele dunne plakjes/schaafsel met de mandoline of een scherp mes. Was het schaafsel en droog dit goed. Leg dit in een mooie kom of bord.
Sprenkel de olijfolie, kappertjesvocht, citroensap en fijn gesneden ingrediënten erover en maak af met zout en peper.

Je kunt de salade ongeveer 30 minuten van tevoren klaar maken zodat dit goed op smaak komt. Restjes kun je luchtdicht tot een week in de koelkast bewaren.

Producten in foto

Hoofdgerecht
Voorbereidingtijd: 12 uur om te marineren.
Bereidingstijd: 30 minuten
voor 4 personen

Benodigdheden:
Grilpan
ziplock zak om de koteletten in te laten marineren of een kom (geen metaal)
mandoline of mes
snijplank
kom

Ingrediënten:

Lamskoteletten:

  • 6 lamskoteletten or 3 grotere schouderbouten (gehalveerd)
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 1 theelepel (of meer naar smaak) gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel tijm (of meer naar smaak)
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel citroensap met een theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Venkel:

  • 2 kleine venkelbollen
  • 2 eetlepels goede kwaliteit olijfolie
  • 1 eetlepel vocht van de kappertjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels fijngesneden bosui
  • 1 eetlepel gesneden kappertjes
  • 2 eetlepels gehakt venkelgroen/loof
  • rasp van 1 citroen
  • grof zeezout en vers gemalen zwarte peper naar smaak.