Gemarineerde lamskoteletten met geschaafde venkelsalade met citroen/kappertjes dressing
Een heerlijk lentegerecht waarbij het vlees heerlijk mals wordt door de marinade; hoe langer je de koteletjes laat marineren, des te beter is de smaak. De venkelsalade is een niet alledaags bijgerecht en maakt het een lekkere, frisse, lichte maaltijd.
Plaats het lamsvlees in een ziplock zak of kom; meng de rest van de ingrediĆ«nten en doe dit bij het vlees. Masseer de marinade in het vlees; sluit de zak of dek de kom af met huishoudfolie (geen aluminiumfolie) en zet weg in de koelkast. Tijdens de ārustāperiode nog enkele keren de marinade inwrijven. Minimaal 12 uur van te voren voorbereiden.
Ongeveer 20 minuten voor je het vlees gaat grillen, haal je het uit de koelkast en laat dit op kamertemperatuur komen.
Zoān 5 minuten voor je gaat grillen zet je de pan op de warmtebron en verhit je deze voor, zorg dat deze goed heet is. Afhankelijk van hoe gaar je het vlees wilt hebben; minimaal 5 minuten aan iedere kant. Haal de koteletten van het vuur en laat het even rusten.
Als je het vlees op kamertemperatuur laat komen, kun je ook alvast de salade maken.
Voor de venkel salade snij je het loof en de stengels van de venkel en een dun plakje van de onderkant. Halveer dan de venkel en snij dit in de lengte in hele dunne plakjes/schaafsel met de mandoline of een scherp mes. Was het schaafsel en droog dit goed. Leg dit in een mooie kom of bord.
Sprenkel de olijfolie, kappertjesvocht, citroensap en fijn gesneden ingrediƫnten erover en maak af met zout en peper.
Je kunt de salade ongeveer 30 minuten van tevoren klaar maken zodat dit goed op smaak komt. Restjes kun je luchtdicht tot een week in de koelkast bewaren.
Producten in foto
-
Product on saleBestekset 6 persoons 50 delig TulipOriginal price was: € 146,00.€ 102,20Current price is: € 102,20.