• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Gevulde hele kip

Een snel en overheerlijk kipgerecht voor elke feesttafel!

Haal de kip uit de koelkast en laat deze eerst op kamertemperatuur komen gedurende 1 uur.
In de tussentijd maken we de vulling en marinade:

Vulling:
Doe de Boursin in een middelgrote kom.
Snij de courgette of paprika in fijne reepjes van ongeveer 2 cm lang. Meng de groenten met dBoBoursin goed door elkaar.

Marinade:
Pel en pers de knoflooktenen, pers het sap van de citroenen en haal de tijm en rozemarijn van de takken af.
Voeg de paprika en cayennepoeder, koriander en olijfolie, samen met de knoflook, citroensap en kruiden toe in een keukenmachine en laat deze zijn werk doen tot dat je een marinade overhoud zonder grove stukken.

Voeg 4 eetlepels van de marinade toe aan het Boursin mengsel voor de vulling en roer dit goed door.
Vul de kip met het Boursin mengsel en bind nu de pootjes aan elkaar met het keuken/slagerstouw zodat de vulling niet kan ontsnappen.

Je kunt deze stappen een dag van te voren uitvoeren en de kip een nacht in de koelkast, ingepakt in vershoudfolie, laten marineren voor een nog intensere smaak.

Voor het braden haal je dan als eerste de kip 1 uur van te voren uit de koelkast.

Braadpan:
Warm de braadpan op lage temperatuur op. Leg de kip met het borstgedeelte naar beneden in de pan. Draai de warmtebron naar hoog. Doe de deksel op de pan en laat deze kant 5 minuten braden. Herhaal dit voor de rug. Herhaal dit proces nogmaals om een lekker bruin krokant korstje te krijgen. Doe hierna de boter erbij; dit geeft het gerecht een nootachtige smaak. Lepel de rest van de marinade over de kip, draai de warmtebron naar laag en doe de deksel op de pan. Laat dit ongeveer 40 minuten zachtjes garen.

Producten in foto

Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kookktijd: 60 minuten
4 personen
Benodigdheden:
24 cm braadpan of ovenschaal
Keukenmachine/ blender
20 cm keuken/slagerstouw

Ingrediënten:

  • 1 hele kip
  • 1 pakje Boursin fijne kruiden
  • 8 el olijfolie
  • 10 tenen knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 3 takken rozemarijn
  • 4 tl paprika poeder
  • 1 tl cayenne poeder
  • 1 tl koriander
  • 2 citroenen
  • ¼ courgette of 1 groene paprika
  • 50 gr boter