• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Gevulde pompoentjes

Een echt herfstgerecht. Pompoen is een groente waar je alle kanten mee op kunt. Dit is een gerecht waarbij de pompoentjes gelijk worden gebruikt als ‘kom’. Vrolijke herfstkleurtjes op tafel.!

Begin met het voorbereiden van de pompoenen.
Snijd ze aan de bovenkant open (je maakt een dekseltje) en haal de zaden en een deel van het vruchtvlees uit de pompoen tot je genoeg ruimte hebt om lekker te vullen
Verwarm je oven voor op 180 graden.

Haal het gehakt uit de koelkast, pel de knoflook en pers deze met de knoflookpers; snipper de ui.
Zet een koekenpan op het vuur en warm de pan voor.
Doe de boter in de pan en bak het vlees. Op het moment dat het vlees bijna gaar is, doe je de ui erbij en als laatste de knoflook.

Bak dit even 2 minuten door.
Voeg nu de kruiden toe en naar smaak zout en peper.
Giet het blikje zwarte bonen af en doe de boontjes bij het gehaktmengsel.
Verwarm dit nog kort samen.

Haal de pan van het vuur en voeg de rozijnen toe.

Zet de pompoenen in een overschaal en vul ze met het gehaktmengsel. Doe het topje/dekseltje van de pompoen bovenop. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de pompoenen in ongeveer 60 minuten gaar worden.

Producten in foto

Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 60 minuten
voor 4- 6 personen

Benodigdheden:
Koekenpan
Middelgrote ovenschaal

Ingrediënten:

  • 4 kleine pompoenen
  • 500 gr rundergehakt
  • 100 gr rozijnen
  • 1 ui
  • 50 boter om in te bakken
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl komijn
  • ½ tl paprika
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blik zwarte bonen
  • Peper en zout naar smaak