• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Groenteburgers

Voor de variatie of als je een keer geen vlees wilt eten.

Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Bak ondertussen de ui, knoflook en paprika kort in een beetje (olijf)olie met de komijnpoeder en chilivlokken. Laat dit een beetje afkoelen. Doe dit in een keukenmachine en maak dit iets fijner; voeg de kikkererwten toe en laat de machine dit fijner snijden. Mocht je geen keukenmachine hebben, kan dit ook met een stamper. Zorg ervoor dat het geen puree wordt maar nog wat structuur heeft. Breng op smaak met zout, peper en eventueel andere smaakmakers.

Doe alles in een kom en voeg het meel toe, mengen tot je een stevige maar smeuige massa hebt (je hoeft niet alle meel te gebruiken), vergelijkbaar met een gehaktbal. Maak hier burgers van en zet dit zo’n 10 minuten in de koelkast.
Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers bruin.

Serveer naar wens op een broodje. Lekker met zoete aardappelfrietjes en aïoli.

PS: Burgers zijn ongebakken goed in te vriezen.

Producten in foto

Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 15 minuten
Baktijd: 10 minuten
voor 4 personen
Benodigheden: koekenpan (28cm)

Ingrediënten:

  • 2 blikken kikkererwten
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • halve paprika, fijn gesneden
  • 100- 150 gram havermeel of kikkererwtenmeel
  • ½ theelepel chilivlokken (of meer naar smaak)
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • zout, peper
  • (olijf) olie