Hamburger
Voor een stoere vader een stoere burger. En natuurlijk gewoon voor op de barbecue.
Begin met het snijden van alle ingrediënten waarmee je je burger afmaakt. Wij gebruikten sla, kaas, ui en augurk. Leg dit apart in bakjes zodat je het zo op tafel kan zetten.
Voor 4 grote of 5 medium burgers doe je alle ingrediënten in een grote mengkom. Was je handen en kneed alles goed door elkaar. Was hierna je handen weer goed.
Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat deze opwarmen. In de tussentijd vorm je 4 of 5 ballen van het gehaktmengsel. Als de pan op temperatuur is, leg je de ballen in de pan en druk je ze plat tot de gewenste dikte.
Bak de hamburger op middelhoog vuur rustig bruin. Door een niet te hoge temperatuur te gebruiken krijg je een mooie krokante laag aan de buitenkant van de burger. Met 10 minuten zijn de burgers klaar.
Haal de burgers uit de pan en leg ze op een bord. Eventueel afdekken met wat aluminiumfolie om ze warm te houden. Zet alles op tafel. Met de garnering die je van te voren gesneden hebt, kan iedereen makkelijk zijn eigen burger opmaken.