• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Hasselback aardappel & Geroosterde spruitjes

Hasselback aardappel

Een makkelijke variant op de aardappel.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen en dep ze droog. Snijd de aardappels in zonder ze door te snijden in dunne plakken. Of je kunt ze op een satéprikker doen en rond snijden zodat je een grote krul krijgt.

Meng de boter, knoflook, citroenrasp, boter en zout en peper door elkaar. Wrijf hier de aardappels vervolgens mee in. Zorg dat dit er ook tussen komt.

Leg ze in een ovenschaal en zet in de oven tot ze aardappels gaar en bruin zijn. 

Geroosterde spruitjes

Spruitjes uit de koekenpan, op smaak te brengen zoals je zelf lekker vind.

Maak de spruitjes schoon en snijd ze door het midden. Doe de spruitjes in een kom en meng ze met olijfolie, knoflookpoeder en zout en peper.

Verhit de koekenpan langzaam op middelmatige warmte. Voeg de spruitjes toe en draai de hittebron hoger en bak de spruitjes snel aan. Zet de hittebron weer naar middelmatig en bak ze tot de spruitjes beetgaar zijn. Schud of roer af en toe de groente om.

Voor serveren naar smaak garneren met de opties of naar keuze.

Producten in foto

Bijgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten
Baktijd: 20 minuten
voor 4 personen

Benodigdheden:
Ovenschaal
Koekenpan

Ingrediënten:

Hasselback aardappel:

  • 4 grote vastkokende aardappelen met schil
  • 150 gram boter
  • 4 grote tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 4 eetlepels zachte boter
  • rasp van 1 grote (of 2 kleine) citroenen
  • zout en peper naar smaak

Geroosterde spruitjes:

  • 1 kilo spruitjes (liefst zo klein mogelijk)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper

Optionele smaakmakers

Parmezaanse kaas
Balsamico azijn
Uitgebakken spekjes