• Op werkdagen vĆ³Ć³r 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf ā‚¬40 in Nederland en BelgiĆ«
  • Sinds 1922

Herfststampotje

Een kleurrijke en verrassend lekkere variatie op de boerenkool en andijviestamppot.
Lekker als vegetarisch gerecht met fetakaas/geitenkaas of gewoon, met een sappige rookworst.

Kook de aardappels in water en een snuf zout tot ze bijna gaar zijn. Giet ze af en laat met de deksel op droog stomen/garen.
Indien nodig, was en droog ondertussen de spinazie en scheur of snijd eventueel in kleinere stukken. Snijd de ui en hak de walnoten grof.
Als de aardappels gaar zijn doe je er een klontje boter of scheut olijfolie erbij en stamp ze grof met de stamper. Schep de spinazie, rode ui en walnoten erdoor en serveer met kaas of rookworst.

Tip: mocht je de smaak van verse rode ui te sterk vinden kun je de plakjes even in heet water leggen dan gaat de scherpte eraf.

Producten in foto

Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Voor 3-4 personen

Benodigdheden:
Kookpan 24 cm
snijplank
keukenmes
stamper

Ingrediƫnten:

  • 500 gram zoete aardappel, gesneden en in blokjes
  • bos wilde spinazie, goed gewassen of halve zak voorgewassen spinazie
  • halve rode ui, in plakjes gesneden
  • fetakaas of geitenkaas
  • handje walnoten
  • klontje boter of scheut olijfolie
  • rookworst (optioneel; dan een extra pan nodig)
  • zout naar smaak
  • naar wens een lekkere jus