• Op werkdagen vĆ³Ć³r 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf ā‚¬40 in Nederland en BelgiĆ«
  • Sinds 1922

Homemade Ketchup

Zelf maken blijft toch het lekkerst en zo kun je de ketchup naar eigen smaak kruiden.

Snijd de tomaten, paprika en ui in kleine blokjes en voeg deze met het water in de kookpan. Breng dit aan de kook. Pel en pers ondertussen de knoflook die je toevoegt als het tomatenmengsel aan de kook is.

Laat dit minimaal 1 uur zacht sudderen tot de groeten zacht zijn. Roer regelmatig.

Haal de pan van de warmtebron en maak alles met de staafmixer tot een gladde saus.

Hierna zet je de pan terug en breng je de saus weer aan de kook. Voeg nu de azijn, suiker, gembersiroop, paprikapoeder, nootmuskaat, cayennepoeder, korianderpoeder en hele kruidnagel toe. Je kook de saus nu nog een half uur door, roer weer regelmatig in de pan er zorg dat het niet aanbrand.

Plaats een zeef over een kom en giet hier de saus langzaam in. Roer de saus terwijl het langzaam door de zeef druppelt zodat de velletjes van de tomaat en paprika en kruidnagel achterblijven.

Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. De ketchup is in de koeling nog 2 weken houdbaar. Mocht je dit langer willen bewaren is wekken aan te raden

Producten in foto

Borrel/hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 120 minuten
4 tot 6 personen
Benodigdheden: 24 cm kookpan, staafmexer, zeef een grote kom.

Ingrediƫnten:

  • 1250 gr Tomaat
  • Halve paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 milliliter natuurazijn
  • 35 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1theelepel nootmuskaat
  • 1 mespuntje cayennepoeder
  • Halve theelepel korianderpoeder
  • 1 kruidnagel
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mespuntje zwarte peper
  • 100 milliliterwater