• Op werkdagen vĆ³Ć³r 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf ā‚¬40 in Nederland en BelgiĆ«
  • Sinds 1922

IJskoffie

IJskoffie is helemaal in! Met allerlei bereidingswijzen en smaken. Dit is onze favoriet.

Om te beginnen zet je koffie. Wij gebruikten een grote karaf om de koffie in op de vangen en daarna te laten afkoelen in de koelkast; duurt ongeveer een half uurtje. Zorg wel dat de karaf bestendig is tegen de temperatuurverschillen.

Wil je koffie zoeter maken raden wij aan dit te doen als de koffie nog warm is, dan lost de suiker namelijk snel op. Wij gingen voor onze favoriete koffiesiroop; deze is in verschillende smaken te krijgen en is als toevoeging van zoet misschien ook wel genoeg. Zo niet, kun je er nog altijd naar smaak suiker of meer siroop bij voegen.

Verder is het heel simpel.

Verdeel ijsblokje over de glazen en giet er per glas 250 ml koffie overheen. Ga je voor een siroop voeg deze dan nu toe en roer door de koffie. Als ā€˜finishing touchā€™ doe je nu een scheutje volle melk of room over de ijsblokjes. 

Tip; ga je voor extra speciaal kies dan voor hand geklopte slagroom in plaats van melk.

Producten in foto

Dranken/ Nagerecht
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Voor 4 personen

Benodigdheden:
4 Grote wijnglazen
Karaf
Longdrink lepels

Ingrediƫnten:

  • Zak ijsblokjes (deze kan je ook zelf maken, tip maak ze van koffie of met je favoriete koffie siroop er in)
  • 100 ml volle melk of room
  • 1 liter koffie
  • Suiker of koffiesiroop, naar smaak