IJskoffie
IJskoffie is helemaal in! Met allerlei bereidingswijzen en smaken. Dit is onze favoriet.
Om te beginnen zet je koffie. Wij gebruikten een grote karaf om de koffie in op de vangen en daarna te laten afkoelen in de koelkast; duurt ongeveer een half uurtje. Zorg wel dat de karaf bestendig is tegen de temperatuurverschillen.
Wil je koffie zoeter maken raden wij aan dit te doen als de koffie nog warm is, dan lost de suiker namelijk snel op. Wij gingen voor onze favoriete koffiesiroop; deze is in verschillende smaken te krijgen en is als toevoeging van zoet misschien ook wel genoeg. Zo niet, kun je er nog altijd naar smaak suiker of meer siroop bij voegen.
Verder is het heel simpel.
Verdeel ijsblokje over de glazen en giet er per glas 250 ml koffie overheen. Ga je voor een siroop voeg deze dan nu toe en roer door de koffie. Als āfinishing touchā doe je nu een scheutje volle melk of room over de ijsblokjes.
Tip; ga je voor extra speciaal kies dan voor hand geklopte slagroom in plaats van melk.
Producten in foto
-
Longdrinklepel Twist€ 9,95
-
Longdrinklepel Siena€ 10,85
-
Longdrinklepel Eclipse€ 9,15