• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Kabeljauw in Papillotte

Een gerecht wat er bijzonder uitziet op je bord met enkele simpele benodigdheden en ingrediënten en ideaal als je wil letten op minder vet.

Dit gerecht is eenvoudig om samen te stellen.

Zet de oven aan op 180 graden en verwarm deze voor.

Neem 3 vellen bakpapier en leg deze naast elkaar klaar.

Snij de ui in ringen, de citroen in plakken/reepjes en de venkel in plakken/reepjes.

Op het midden van het bakpapier verdeel je eerst de venkel. Hierna leg je er de vis er op. Bovenop verdeel je de ui en citroen. Deze geven vocht af wat de vis gaar ‘stooft’ in het pakketje. Top dit af met een paar takjes dille en een tl jeneverbessen.

Vouw de korte zijden van het bakpapier naar elkaar toe en rol dit strak naar beneden het gerecht hebt ingepakt. De uiteinden bind je dicht met het keukentouw.

Dit gerecht kun je een dag van te voren maken zodat je tijdens je diner tijd hebt voor je gasten.

Schuif de papillotten in de oven voor 20 minuten en de vis gaart samen met de ingrediënten.

Smullen maar.

Producten in foto

Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 3 personen

Benodigdheden:
Snijplank
Koksmes
Bakpapier
Keukentouw
Bakplaat

Ingrediënten:

  • 550 gram kabeljauw verdeeld in 3 porties
  • 1 rode ui in ringen
  • 1 citroen in plakken/reepjes
  • 1 venkelknol in plakken/reepjes
  • 1 bosje verse dille
  • 3 tl jeneverbessen