• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Komkommersoep

Een heerlijk verfrissend zomers soepje die je warm eet.

Begin met het wassen van de komkommers. Snijd er 2 in de lengte door en haal de zaden er met een lepel uit. Snij de komkommer in stukken, niet groter dan 3 cm.

Pel de knoflook en schil je sjalotten. Snipper de sjalotten fijn en doe je knoflook door de knoflookpers.

Zet je pan op middelhoog vuur en doe de olijfolie er in. Doe je sjalotten en de knoflook in de pan en bak deze glazig. Voeg vervolgens de komkommerstukken toe en zet het vuur laag.

Na ongeveer 3 minuten doe je de tuinkruidenbouillon erbij en breng je dit aan de kook op hoog vuur.

Draai nu de warmtebron weer naar laag kook zachtjes het geheel 10 minuten door.

Voeg ¾ van de room toe en bewaar de rest voor het serveren. Warm dit nog even kort door en dan kan de pan van het vuur.

Gebruik je staafmixer of blender om de inhoud van de pan tot een mooie gladde soep te maken.

Snijd plakken van de overgebleven komkommer en doe je soep in kommetjes.

Je maakt je kommetje mooi op met een scheutje room en de plakjes komkommer.

Producten in foto

Voorgerecht/ Bijgerecht
Bereidingstijd: 10 minuten
voor 4 personen

Benodigdheden:
Kookpan
Snijplank
Koksmes
Lepel
Knoflookpers
Staafmixer/ blender

Ingrediënten:

  • 2,5 komkommer
  • 2 sjalotten
  • 0,5 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 milliliter tuinkruidenbouillon
  • 125 milliliter slagroom