Kruidnootjes tiramisu
Kruidnootjes tiramisu
Voor de Sinterklaasavond een lekkere manier om de laatste kruidnootjes op te maken. Je kunt er een kindvriendelijke versie van maken door de sinaasappellikeur te vervangen door sinaasappelsap en de koffie door chocolademelk.
Cakeblik of individuele bakjes
Als je een cakeblik gebruikt doe daar dan een stuk bakpapier in.
Klop de mascarpone los met de suiker en voeg de ricotta hieraan toe. Giet hier langzaam de likeur of het sap bij, naar smaak meer of minder en meng de sinaasappelrasp hierdoor.
Strooi een enkel laag kruidnootjes in de cakevorm of de individuele bakjes, druppel hierover de koffie of chocolademelk. Dek af met een dunne laag van mascarpone. Hierover weer een laagje kruidknootjes, koffie of chocolademelk. De laatste laag dient een mascarpone laag te zijn. Dek de vorm/bakjes af en zet in de koelkast om op te stijven.
Voor het opdienen rasp je de chocola erover of strooi je de hagelslag.