• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Meringuenestjes met roodfruit

Een baksel wat op verschillende manieren te gebruiken is. Maak er een gebakje of nagerecht van met afwisseling van vulling. De meringue is vrij lang houdbaar en niet moeilijk om te maken. Het zit ‘m vooral in geduld en de oven dicht laten.

Verhit de oven voor op 175C. Leg het bakpapier op de bakplaat en teken met een potlood en een glas of beker rondjes ter grootte van de maat van je meringuenestjes. Draai dan het bakpapier om

In een schone, vetvrije kom doe je de eiwitten en een snufje zout. Klop op lage snelheid tot het eiwit begint te schuimen. Verhoog de snelheid naar medium en blijf kloppen tot je zachte pieken kan trekken (je doet dit door de mixer uit te zetten met de klopper in het schuim en trek deze dan rustig omhoog). Klop door op middelmatige snelheid en voeg lepel voor lepel de suiker toe. Blijf kloppen tot je stijve pieken krijgt. Voeg de maïzena en azijn toe en klop nog even door op lage snelheid.

Je kunt de nestjes maken met twee lepels door een flinke schep op een lepel te nemen en die met de andere lepel op het bakpapier te schuiven in het rondje wat je eerder hebt getekend. Spreid het schuim naar de randen en maak een kuiltje in het midden.
Of je schept het schuim in een spuitzak en maakt nestjes binnen het rondje wat je hebt getekend.

Zet de bakplaat in de oven en doe de temperatuur omlaag tot 130C. Bak ongeveer 2 uur. Zet dan de oven uit. DOE DE OVEN NIET OPEN. Laat de meringue in de oven drogen. Dit kan ook gerust de hele nacht.

Als de meringue gedroogd en knapperig is kun je ze bewaren in een luchtdichte zak of bak tot je ze gaat gebruiken. Te serveren met ijs, slagroom, fruit. Garneren met een takje munt of een chocolaatje.

Tip: eventueel over kun je in kleine stukjes hakken en door ijs mengen

Producten in foto

Nagrecht
Bereidingstijd: 3 uur
voor 4-8 personen

Benodigdheden:
Handmixer (of keukenmachine)
weegschaal
bakplaat met bakpapier
spuitzak (met eventueel spuitmondje)

Ingrediënten:

  • 4 eiwitten van grote eieren
  • snufje zout
  • 190 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel witte azijn
  • 3 theelepels maizena
  • Slagroom
  • Fruit
  • IJs