• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Minestrone soep

Een lekkere vullende soep met zomerse groenten.

Was de courgette en de aubergine en snij deze in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.

Schil de ui en de knoflook, snipper de ui en snij de knoflook in plankjes.

Haal de blaadjes van de basilicum af en zet deze apart tot je gaat serveren. Hak de steeltjes fijn.

Warm de pan voor op een middelhoog vuur en voeg de olie hier aan toe.

Bak het rundergehakt in de olie en voeg hier de knoflook en de ui aan toe. Bak dit tot de ui glazig is. Voeg de steeltjes van de basilicum toe en bak ze mee.

Nu kan je de blokje courgette en aubergine toevoegen en mee laten bakken. Snijd in de tussentijd de tomaten in vieren. Als de courgette en aubergine zacht zijn kun je de tomaten toevoegen.

Voeg nu de passata en bouillon toe en roer dit goed door. Ga met je lepel goed over de bodem van de pan om alle smaken lekker samen te laten komen. Voeg nu 3/4 van het water toe en doe de pasta erbij . Kook dit zolang als de pasta nodig heeft om gaar te worden. Dit is per soort pasta anders.

Als de pasta bijna gaar is bepaal je de dikte van de soep. Vind je hem nu te dik dan kan je er nu water bij doen om de soep dunner te maken.

Zodra de pasta gaar is voeg je de balsamicoazijn toe; de soep is nu klaar.

Schep de soep in kommetjes en serveer met de basilicum blaadjes en een lekker stuk brood.

Producten in foto

Lunch/ Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 10 personen

Benodigdheden:
Paella pan, of grote hapjespan
Snijplank
Koksmes
Maatbeker

Ingrediënten:

  • 1 grote witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 300gram rundergehakt
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 500 milliliter passata
  • 380 milliliter runderbouillon
  • 470 millilter warm water
  • 175 gram pasta
  • 10 trostomaatjes
  • 6 eetlepels balsamicoazijn
  • bos verse basilicum, de takjes gebruiken we ook.
  • peper en zout