• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Nacho’s

Een ‘easy peasy’ gerecht met spullen die je over het algemeen in huis hebt. Lekker met een koud biertje.

Doe de oven aan op 180 graden en verwarm deze voor.

Snipper je ui en verdeel deze in 2 gelijk hoeveelheden.

In een bakje doe je nu alle kruiden die je gebruikt voor het gehakt. Meng alle specerijen en gedroogde kruiden.

Meng de twee kaassoorten door elkaar.

Verwarm de koekenpan en doe hier de olie in. Bak en rul het gehakt. Zodra het gehakt gebakken is die je de kruiden er bij en bak je deze even mee. Nu voeg je de tomaten puree toe. Ook deze bak je even mee voordat je het water erbij doet. Zo ontzuur je de tomaten puree.

Je gehaktmengsel is klaar en kan je even apart zetten in een bakje.

Gebruik de pan nu om je nachos klaar te maken voor de oven.

Je doet een laag nacho gevolgd door gehakt mengsel en kaas. Dit herhaal je tot alles op is.

Deze laagjes kan je ook maken op een bakplaat met bakpapier er op. Dan kun je het gehakt in elke willekeurige koekenpan bakken.

Zijn de laagjes af zet de pan dan in de oven. Het gerecht is klaar als de kaas is gesmolten; dit duurt ongeveer 10 minuten.

Wij hebben er tomaat en jalapeno’s bijgedaan voor de extra frisse smaak en wat pit. Ook kan je hierbij variëren met dips als zure room en guacamole.

Producten in foto

Borrel
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 4 personen

Benodigdheden:
Snijplank
Koksmes
Stalen koekenpan 28 cm

Ingrediënten:

Gehakt:

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 tenen knoflook
  • ½ ui
  • 2 el tomaten puree
  • 2 el water
  • 1 el zonnebloemen olie
  • 1 tl ui poeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zout
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder (wij gebruikte gerookte)
  • ¼ tl cayennepoeder (hou je van extra pittig kan je hier meer van gebruiken)

Nacho’s samenstellen:

  • 500 gr nacho chips
  • 300 gr jonge kaas
  • 150 gr oude kaas
  • Gesneden jalapeno (naar smaak)
  • 2 gesneden tomaat
  • ½ gesnipperd ui