• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Oranje gevulde paprika

Koningsdag! Dan gaan we voor oranje. Een vrolijk gekleurd (vegetarisch) bij- of hoofdgerecht.

Snij de paprika zo open dat je een bakje en een dekseltje krijgt. Zet de bakjes vast in de braadpan als voorbereiding.

Voor de vulling snij je de champignons in stukjes, snipper je de ui en hak je de takjes peterselie fijn.

Zet de koekenpan op de warmtebron op hoog vuur en bak de ui in olie of boter glazig. Voeg vervolgens de champignon toe en bak deze goed door.

Champignons verliezen veel vocht en dit moet je eerst uitbakken. Nu voeg je de noten, de peterselie en de crème fraiche toe.

Roer dit goed door en vul je paprika bakjes. Zet je braadpan op de warmtebron laag aan. Leg de dekseltjes van de paprika’s op de bakjes en doe nu de deksel op de pan.

De braadpan werkt nu als een oventje waar door alles heerlijk samen bakt. Na een half uur geduld kan je aan tafel.

Tip: dit gerecht kan je heel goed van te voren maken en pas opwarmen als je ze gaat eten.

Producten in foto

Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 30 minuten
voor 4 personen

Benodigdheden:
20 cm gietijzeren braadpan
Snijplank
Koksmes
Koekenpan

Ingrediënten:

  • 6 takjes peterselie
  • 4 oranje paprika’s
  • 400 gram champignons
  • 1 grote witte ui
  • 100 gr cashewnoten
  • 100 gr crème fraiche