• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Paddestoelenragoût

Een lekker ouderwets lunchgerecht, of een licht hoofdgerecht. Te eten in een klassiek bladerdeeg cupje of lekker over rijst of puree. Vegetarisch of vegan. Met dit recept kun je alle kanten op.

Smelt 50 gram van de boter in de pan op middelmatige hitte en voeg alle bloem in 1 keer toe. Goed roeren zodat het een egale saus wordt en te voorkomen dat het aanbrandt.
Voeg een deel van het vocht toe en roer stevig door; pas de rest toevoegen tot het eerste deel is opgenomen. Blijf roeren om klontjes te voorkomen.

Snijd de paddestoelen in schijfjes of stukken. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en fruit daar de ui in. Als de ui glazig is voeg je de paddestoelen toe en bestrooi met zout en peper.

Voeg de paddestoelen bij de saus, doe de kruiden erbij en laat op lage warmte stoven. Roer af en toe om klontjes te voorkomen.

Haal voor serveren het laurierblad eruit. Breng eventueel nog iets meer op smaak met peper en zout.

Tip: je kunt er nog wat uitgebakken spekjes aan toevoegen.

Producten in foto

Lunchgerecht, Voorgerecht.
Bereidingstijd: 25 minuten
4 personen


Benodigdheden:
Kookpan 18 cm
Koekenpan 24 cm

Ingrediënten:

  • 500 gram paddestoelen
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes verse tijm of ½ theelepel gedroogd
  • 50 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 500 milliliter kruidenbouillon (of 400 milliliter bouillon en 100 millilter wijn)
  • gehakte peterselie en bosuitje voor garnering
  • zout en peper naar smaak