• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Paella met zeevruchten

Een heerlijk zomers gerecht die je het echte vakantiegevoel geeft, gemaakt naar traditioneel recept. Het vereist een beetje (voor)bereiding maar het is zeker de moeite waard om dit zelf te maken.

Doe eerst de mosselen in een kom met water en zout om ze te reinigen. Laat ze minimaal een uur staan.

Als voorbereiding leg je eerst alle ingrediënten binnen handbereik.

Pel 8 van de 12 garnalen en spoel deze schoon, maak een sneetje in de rug om het darmpje eruit te trekken. Snij de inktvis in ringen van 1 cm breed, of gebruik voorgesneden inktvis en spoel deze af met koud water.  Je kunt je visboer vragen de garnalen voor te bereiden en de inktvis te snijden.

Rasp de tomaten en een bakje tot pulp, snij hierna de peterselie en knoflook fijn.
Warm je bouillon vast op in een pan met deksel, deze mag niet gaan koken. Hier voeg je de saffraan aan toe.

Meet nu je olijfolie, paprika poeder en rijst af en zet dit klaar in aparte bakjes.
Hierna begin je met het maken van de Paella.

Zet je paellapan op middelhoog vuur en doe de olijfolie in de pan.
Bak de gamba’s met schaaleven kort aan, ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal ze uit de pan en leg ze apart in een bakje.
Doe de gepelde gamba’s, inktvisringen, knoflook en peterselie in de paella pan en bak ongeveer één minuut. Schuif nu deze ingrediënten naar de buitenkant van de pan en bak in het midden de tomatenpulp met de paprikapoeder samen. Na ongeveer 2 minuten roer je de specerijen erdoor.
Strooi meteen daarna de rijst in de pan en bak deze mee totdat de rijst glazig begint te worden. Schep af en toe om zodat alles gelijkmatig meebakt. Giet vervolgens de visbouillon in de pan en zet het vuur hoog.
Zorg dat alle rijst onder de bouillon staat en breng de paella aan de kook.

Kook de paella ongeveer acht minuten op hoog vuur.
Ondertussen maak je de mosselen schoon; gooi degenen die niet opengaan weg.

Na ongeveer vijf minuten koken leg je de gamba’s met schaal en mosselen netjes in de paellapan.
Als de bovenste rijst bijna boven het vocht uit begint te komen, zet je het vuur laag. Laat de paella nu nog eens ongeveer acht minuten op laag vuur stoven tot al het vocht verdampt is.

Als je hoort dat de paella begint te bakken is al het vocht verdampt en is de paella klaar.

Zet nu het vuur uit en laat de paella nog ongeveer vijf minuten rusten.
Garneer met citroenpartjes en een frisse groene salade.

Producten in foto

Hoofdgerecht
Voorbereidingtijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
voor 4 personen

Benodigdheden:
Paellapan/hapjespan
Koksmes
Snijplank
Rasp

Ingrediënten:

60 milliliter olijfolie
12 grote garnalen
200 gram inktvis (kun je òf zelf snijden òf gesneden kopen)
2 tenen knoflook
2 eetlepels peterselie
2 theelepels paprikapoeder
2 tomaten
1 zakje safraanpoeder
400 gram Albufera rijst
1,5 liter vis bouillon
8 tot 12 mosselen
Zout, naar smaak

Citroenpartjes