Pasta met romige citroenkip en verse tuinboontjes
Een licht en fris lentegerecht en zo gemaakt. De groenten in dit gerecht kun je aanpassen aan wat er beschikbaar is of wat je zelf lekker vindt.
Als je verse tuinboontjes of erwtjes gebruikt, dop die dan eerst. Sla met deegroller of vleeshamer de kipfilet plat. Verhit olie/boter in de koekenpan op middelhoge hitte. Als je hiervoor een grillpan gebruikt kun je deze met een kwastje met wat olie insmeren. Bak de kip tot deze net gaar is; aan beide zijden zoān 5 minuten. Leg dit op een snijplank te rusten en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
Bak de sjalotjes glazig op middelmatige hitte in de koekenpan en voeg de room toe. Laat dit zachtjes verwarmen. Voeg hier de tuinboontjes of erwten toe. Als je blokjes courgette gebruikt bak je die mee met de sjalotjes.
Zet een pan met water op met een snuf zout en breng het water aan de kook. Snijd ondertussen de kip in reepjes en voeg deze aan de room toe. Roer beetje voor beetje, naar smaak, het citroensap erdoor en laat zachtjes pruttelen. Roer af en toe door.
Als het water kookt doe je pasta in het water. Als je gedroogde pasta gebruikt heeft dit wat langer kooktijd nodig dan de verse. Houd hier rekening mee dat je saus niet te ver inkookt.
Giet de pasta af en doe terug in de pan om de saus verder af te maken en warm te houden. Maak de saus af met zout en peper en voeg de citroenrasp toe. Pluk blaadjes peterselie of hak ze fijn.
Doe de pasta op de borden. Snijd de kip in reepjes en verdeel over de pasta en giet dan de saus uit. Garneer met peterselie en eventueel nog een partje citroen.