• Op werkdagen vĆ³Ć³r 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf ā‚¬40 in Nederland en BelgiĆ«
  • Sinds 1922

Pesto 3 ways

Voor bij de borrel of voorgerecht met (rustiek) brood, of verrijking van je pasta. Wat je overhebt kun je makkelijk invriezen in de ijsblokjeshouder.

Pesto maken is heel simpel en voor alle drie is de methode gelijk.

Bak de pijnboompitten even kort aan. Dit doe je in een droge pan en je blijft de pan bewegen zodat de pitten niet verbranden. Laat even afkoelen.

Mocht je intolerant zijn voor pijnboompitten kun je hiervoor ook walnoten gebruiken

Doe alle ingrediƫnten, behalve de olijfolie, in een keukenmachine of blender. Begin met 3 eetlepel olijfolie toe te voegen en zet de machine aan. Blijf beetje bij beetje olijfolie toevoegen tot je de gewenste dikte hebt. Zorg er voor dat je het niet te glad maakt.

Je bent meteen klaar om te serveren of te verwerken in een ander gerecht.

Producten in foto

Bijgerecht
Bereidingstijd: 10 minuten
voor 6 personen

Benodigdheden:
Keukenmachine

Ingrediƫnten:

Klassieke pesto

  • 0,5 teen knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaan
  • zout, op smaak
  • bos basilicum
  • olijfolie naar wens

Rucola pesto

  • 150 gram rucola
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaan
  • zout naar smaak
  • olijfolie naar wens

Rode pesto

  • 100 gram zongedroogde tomaat
  • 100 gram ingelegde paprika
  • bos basilicum
  • 2 teen knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaan
  • Zout naar smaak
  • olijfolie naar wens