• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Ratatouille in een pan

Een winterse twist aan een zomers gerechtje. Lekker voor bij de gevulde kip.

Begin met het snijden en schoonmaken van de groenten.

Was de groenten, pel de knoflook en snipper de ui.

Snij de aubergine, courgette en de penen in 3 mm dikke plakken. Dit is het makkelijkst met een mandoline of een scherp koksmes. Maak nu stapeltjes van de groente begin met de aubergine gevolgd door de courget, gele peen en winterpeen.

Voor de saus zet de pan op een laag vuur en verwarm deze voor op middelhoge hitte. Doe de olie in de pan en de gesnipperde ui. Bak deze tot dat die glazig is en voeg nu de knoflook toe en bak deze even kort.

Voeg nu de oregano toe en roer even goed door. Daarna het blik tomaten erbij. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Plet de hele tomaten (tip, mocht dit moeilijk gaan met je houten lepel neem dan een vork).

Als de saus klaar is, leg je houten lepel in de pan aan de zijkant; zo zorg je dat de eerste plakjes die je er tegen aan legt nog omhoog liggen. Dan kan je de laatste plakje er makkelijker onder schuiven. Leg nu om en om de schijfjes groenten in een kleurrijke cirkel in de saus. Herhaal dit tot de hele pan is gevuld.

Laat je op een lage temperatuur 30 minuten koken, zo worden de groenten gaar in de saus.

Druk zo af en toe de groenten vanaf boven rustig in de pan zo zakken de groenten iets dieper in de saus en nemen ze alle smaken goed op.

Na de 30 minuten is het gerecht klaar en kan je deze in de pan op tafel presenteren.

Producten in foto

Hoofdgerecht/ bijgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten
4-6 personen
Benodigdheden: Tri-ply koekenpan 20 cm

Ingrediënten:

  • ½ gele peen
  • ½ winter peen
  • 1 groene courgette (de penen kan je in de zomer vervangen door gele courget)
  • 1 Aubergine (Tip, neem een slank model die zijn makkelijker te stapelen met de courgette)
  • 1 ui
  • 1 blik ontvelde hele tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl oregano
  • 1 el olijfolie