• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Rode kool

Kleurtjes op tafel met dit lekkere bijgerecht van een oer Hollandse groente. Goede combinatie met stoofvlees in donker bier.

Haal de buitenste blad van de rode kool en snij de kool in fijne reepjes.

Snipper de rode ui en schil de appels.

Schil de sjalot en houd hem heel, steek vervolgens de 3 kruidnagels in de sjalot.

Fruit de ui met een klein klontje boter in de pan. Doen in een maatbeker het water en de azijn.

Als de uitjes glazig zijn kan je de rode kool toevoegen. Roer dit goed door.

Voeg vervolgens het water met azijn toe en roer nog een keer. Als laatste voeg je de kaneelstok en de sjalot met kruidnagel toe. Duw deze een beetje tussen de rode kool in zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Doe de deksel op de pan en laat de kool 30 minuten op laag vuur stoven. Snij intussen de appels in 2 cm grote blokjes.

Na 30 minuten de rodekool goed doorroeren en de appel toevoegen. Laat dit nog 20 minuten meegaren.

Voor het opdienen haal je het kaneelstokje en sjalot eruit. Dit kan warm of op kamertemperatuur gegeten worden. Mocht je overhouden is dit goed in te vriezen.

Producten in foto

Bijgerecht
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 40 minuten
voor 2-4 personen

Benodigdheden:
Kookpan 20 cm

Ingrediënten:

  • ½ rode kool +/- 600 gr
  • 2 appel (liefst goudrenetten of Elstar)
  • 1 rode ui
  • 1 kaneelstok
  • 100 ml water
  • 2 el azijn ( het liefst appel of cider)
  • 1 sjalot
  • 3 kruidnagels