Scones met citroen en blauwe bessen
Een variatie op de traditionele Engelse scones. Makkelijkste is nog dat je dit (ruim) van te voren kan voorbereiden en eventueel invriezen.
Bekleed de springvorm met bakpapier. Meng In een kom de bloem, suiker, citroenrasp, bakpoeder goed door elkaar.
Haal de boter uit de koelkast en rasp die met de grove rasp. Voeg dit bij het bloemmengsel met een vork. Zet daarna de kom in de koelkast.
Meng in een kleine kom de slagroom, het ei en de vanille extract door elkaar.
Haal de kom met droge ingrediënten uit de koelkast, voeg de natte ingrediënten toe samen met de blauwe bessen en meng deze met de deeghaken. De kom met deeg gaat daarna weer terug in de koelkast. Door dit allemaal goed koud te houden krijg je straks de mooiste scones.
Pers het sap uit de citroen en meng 3 eetlepels hiervan met de poedersuiker voor je glazuur.
Haal het deeg uit de koelkast en doe een beetje bloem op je aanrecht en handen.
Verdeel het deeg in 8 stukken en rol hier bolletje van. Verdeel deze in de springvorm en druk ze een beetje plat. Zet de springvorm weer 15 minuten in de koelkast of tot je de scones gaat afbakken.
Verwarm de oven voor op 210 graden en bak de scones af in zo’n 20-25 minuten.
Laat de scones afkoelen voor je de glazuur er over schenkt.
Tip: het deeg is goed in te vriezen en bak je dan in ongeveer 30 minuten af. In de koelkast goed te bewaren tot de volgende dag; alleen afdekken met huishoudfolie.