• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Sinaasappelmousse

Een friszacht nagerecht met een mooie oranje kleur wat je door gebruik van bijvoorbeeld bloedsinaasappels de kleur kunt versterken.

Was de sinaasappels en droog ze goed af. Splits de eieren in de mengkommen en doe de gelatine op koud water.

Raps de schil van de sinaasappels en doe dit in de steelpan samen met de suiker.

Pers de sinaasappels nu uit en voeg hiervan 150 ml sap toe aan de rasp.

Zet dit op de warmtebron en verwarm dit mengsel tot de suiker is opgelost. Haal het van de warmtebron af zodat het niet verder doorkookt.

Giet de gelatine af en voeg de blaadjes toe aan de inhoud van de steelpan. Roer dit door om de gelatine op te lossen. Klop de eigelen los en voeg deze nu ook toe aan het sap. Even goed doorroeren om klontjes te voorkomen.

In de tussentijd klopt je de eiwitten en de slagroom in 2 aparte kommen.

Als het sinaasappelsapmengsel op kamertemperatuur is voeg je de geklopte slagroom toe.

Doe dit stap voor stap, de eerst schep even goed doorroeren en daarna de rest rustig spatelen.

Als dit samen is gevoegd, voeg je de geklopte eiwitten toe. Dit spatel je er rustig doorheen zodat je geen lucht verliest. Nu is je mousse klaar. Verdeel over 6 bakjes en zet dit minimaal een uur in de koelkast.

Serveer met sinaasappel partje en/ of geklopte slagroom en een mooi munttakje voor de kleur.

Tip: je kan dit gerecht een paar dagen voor het serveren maken. Dek de kommetje dan af met huishoud folie zodat de bovenkant van de mousse niet uitdroogt.

Producten in foto

Dessert
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 60 minuten
voor 6 personen

Benodigdheden:
Steelpan
3 Mengkommen
Keukenmachine of handmixer
Citruspers
Rasp


Ingrediënten:

  • 6 blaadjes gelatine
  • 150 gram suiker
  • Rasp van 4 kleine sinaasappels (wij gebruikten bloedsinaasappels)
  • 150 milliliter sap van de sinaasappels
  • 4 eieren
  • 200 milliliter slagroom