• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Spaanse tortilla

Een dikke omelet met ei, aardappels en olijfolie. Natuurlijk ben je er zelf vrij in om de koelkast door te struinen naar restjes groeten, kaas en eventueel, naar smaak, kip of salami. Te eten als lunch of hoofdgerecht. Je kunt dit ook koud eten.

Verhit de pan op middelhoge hitte en doe er een scheutje olie in. Bak de ui en plakjes aardappel aan. Voeg de ui en knoflook toe roer af en toe door. Kluts de eieren en maak op smaak met zout, peper en kruiden. Giet dit over de aardappelschijfjes, strooi of doe de kaas erbij en draai de hittebron naar middelmatig en doe een deksel op de pan. Laat het eiermengsel zo’n 20 minuten met rust.
Je kunt de tortilla keren als de randen gestold zijn en het midden nog een beetje wobbelig. Met de deksel op de pan, keer je de tortilla om en schuif je tortilla terug in de pan om de bovenkant nog even door te laten garen.

Serveer op een plank of bord met een frisse groene salade.

Producten in foto

Lunch/ Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 20-30 minuten
voor 2 – 4 personen

Benodigdheden:
Koekenpan
deksel
roerspatel
middelgrote kom
garde

Ingrediënten:

  • Plakjes gekookte aardappel (ongeveer 300 gram)
  • Ui, fijn gesneden in halve ringen
  • 4 tenen knoflook, fijn gehakt.
  • 8 eieren
  • zout, peper, kruiden naar smaak
  • olie
  • Kaas, geraspt of in blokjes
  • Naar smaak (en kleur) kun je toevoegen: reepjes paprika, blokjes courgette, restjes kip of plakjes salami.