• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Spaghetti Carbonara

Met minimale ingrediënten een superlekker gerecht.

Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg er zout aan toe. Kook vervolgens de spaghetti in deze pan volgens de instructies van het merk dat je gebruikt.

Verhit een koekenpan met olijfolie en snijd ondertussen de pancetta in dunne reepjes. Temper de warmte en bak de pancetta goed door. Maal hier wat zwarte peper over en zet de hittebron uit.

Als de pasta gaar is, giet je deze af. Bewaar ongeveer een kopje van het vocht voor de saus.

Doe daarna de pasta terug in de pan. Voeg nu de pancetta inclusief het bakvet toe aan de spaghetti.

Maak de romige saus door de losgeklopte eieren en de helft van het kookvocht toe te voegen aan de spaghetti. Roer dit stevig door met een houten pollepel, mocht dit naar wens nog iets te dik zijn, kun nog wat van het kookvocht toevoegen. Strooi nu de Parmezaanse kaas over de pasta en roer nog een keer door.

Serveer met een groene salade of kort gebakken kersentomaatjes.

Producten in foto

Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 15 minuten
3 tot 4 personen
Benodigdheden: 1 kookpan en 1 koekenpan

Ingrediënten:

  • 400 gram spaghetti
  • 160 gram pancetta
  • zwarte peper
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 losgeklopte eieren
  • 100 gram geraspte Parmezaans kaas