• Op werkdagen vĆ³Ć³r 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf ā‚¬40 in Nederland en BelgiĆ«
  • Sinds 1922

Stoofperen geel en rood

Met deze grijze dagen is kleur op tafel gezellig. Stoofpeertjes zijn een bekend bijgerecht in de rode variant; hier wordt rood en geel gecombineerd voor een feestelijk tintje.

Schil de peren in zijn geheel met steeltje er nog aan

Neem een hoge kookpan waar de peren recht op in kunnen staan. Wil je beide kleuren maken neem je twee pannen en per kleur 4 peren.

Doe per kleur de ingrediƫnten in de pan en zet deze aan op een laag vuur. Voeg nu de peren toe en zorg dat deze volledig met het vocht zijn bedekt. Indien de peren groter zijn, voeg dan extra water toe, ook bij de gele peren gebruiken we hier voor water.

Dit geheel moet 30 minuten koken op een laag vuur tot de peren zacht zijn. Dit kan je testen door met een scherp mes er in te prikken. Doe dit niet met een ander voorwerp, want dan kan je terug zien waar je dit hebt gedaan. Zonde van de presentatie.

Haal de peren uit het kookvocht. Je kunt ze warm serveren of laten afkoelen en tot 4 dagen in de koeling bewaren.

Producten in foto

Bijgerecht
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 30 minuten
voor 4 personen

Benodigdheden:
2 kookpannen 18 cm

Ingrediƫnten:

4 Stoofperen
Maak je bijde kleuren dan 8 stoofperen.

Geel:

  • 3 el witte basterdsuiker
  • 1 tl kurkumma
  • 3 st steranijs
  • 400 ml dessertwijn
    (Rieslaner druif; voor een versie zonder alcohol kun je dit vervangen met water maar dan heb je 2 x zoveel suiker nodig en de schil van 1 sinaasappel

Rood:

  • 6 el bruine basterdsuiker
  • 400  ml water
  • 3 tl kaneel poeder
  • 1 steranijs
  • 3 kruidnagels