Stoofperen geel en rood

Met deze grijze dagen is kleur op tafel gezellig. Stoofpeertjes zijn een bekend bijgerecht in de rode variant; hier wordt rood en geel gecombineerd voor een feestelijk tintje.
Schil de peren in zijn geheel met steeltje er nog aan
Neem een hoge kookpan waar de peren recht op in kunnen staan. Wil je beide kleuren maken neem je twee pannen en per kleur 4 peren.
Doe per kleur de ingrediënten in de pan en zet deze aan op een laag vuur. Voeg nu de peren toe en zorg dat deze volledig met het vocht zijn bedekt. Indien de peren groter zijn, voeg dan extra water toe, ook bij de gele peren gebruiken we hier voor water.
Dit geheel moet 30 minuten koken op een laag vuur tot de peren zacht zijn. Dit kan je testen door met een scherp mes er in te prikken. Doe dit niet met een ander voorwerp, want dan kan je terug zien waar je dit hebt gedaan. Zonde van de presentatie.
Haal de peren uit het kookvocht. Je kunt ze warm serveren of laten afkoelen en tot 4 dagen in de koeling bewaren.

Producten in foto
-
Cocktailvork Lotus€ 2,40
-
Product in de uitverkoop4 delige pannenset PearlOorspronkelijke prijs was: € 158,00.€ 126,40Huidige prijs is: € 126,40.