• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Stoofvlees met donker bier

De smaken van herfst in alle geuren en kleuren met dit stoofpotje. Lekker voor een gure, grijze avond.

Haal het vlees 15 minuten van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak in de tussentijd de peen, ui en de knolselderij schoon. Snij de uit doormidden en in plakjes en de knolselderij en peen in blokjes.

Zet de pan op een laag vuur en laat de pan rustig opwarmen. Kruid het vlees met peper en zout aan beide kanten. Doe de boter in de pan en wacht tot deze volledig is gesmolten.
Doe nu het vlees in de pan en bak het per kant 5 minuten.

Haal het vlees uit de pan met een tang en leg het op een diep bord, zodat je de sappen kunt opvangen.

Bak nu in dezelfde boter de ui. Als deze glazig wordt voeg je de peen en knolselderij toe.Roer dit door en bak dit 2 minuten.

Leg het vlees bovenop de groenten en giet de opgevangen sappen erover. Voeg nu de overige kruiden toe en giet het bier erbij.
Breng dit op midden hoog vuur aan de kook.

Als het kookt, draai je de hittebron op de laagst mogelijke temperatuur en laat het 2,5 uur stoven. Mocht het alsnog te hard gaan, kun je de deksel af en toe half op de pan leggen om de temperatuur in de pan omlaag te brengen.

Vergeet niet voor het serveren de kruidnagels en jeneverbessen eruit te halen. Heerlijk met de hasselback aardappels en geroosterde spruitjes.

Producten in foto

Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 150 minuten
voor 4- 6 personen

Benodigdheden:
Braadpan 24 cm

Ingrediënten:

  • 500 gram runderriblap
  • 450 gram knolselderij
  • 1 grote ui
  • 50 gram boter
  • ½ winter peen
  • ½ gele peen
  • 2 flesjes bokbier
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 jeneverbessen
  • 6 kruidnagels
  • Peper en zout