• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Sushi

Zelf maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk; belangrijkste is dat je de rijst van te voren maakt en laat afkoelen. Er zijn ondertussen genoeg hulpmiddelen om nette rolletjes te krijgen; het matje werkt uiteraard ook prima. Je kunt gaan voor de traditionele sushi, gewikkeld in zeewier (nori) met vis, gemarineerde kip en groenten. Maar je kunt ook ‘out of the box’ sushi maken zoals we hier voor de foto hebben gedaan. Met een mediterraans tintje van gele rijst met gedroogde tomaatjes en sardientjes om een voorbeeld te noemen.

Was eerst grondig de rijst. Doe de rijst in een kookpan, samen met het water en breng aan de kook. Draai dan de warmtebron laag, doe de deksel op de pan en laat in zo’n 20 minuten gaar stomen.

In de tweede kookpan voeg je de azijn, olie, suiker en zout bij elkaar en roer tot de suiker en het zout is opgelost.

Als de rijst gaar is, voeg je de inhoud van de tweede pan hierbij en schep goed om. De rijst is dan wat vochtig maar dat ‘droogt’ als het afkoelt.

Laat goed afkoelen voor je ermee aan de slag gaat. Je kunt de gekookte rijst in een afgesloten bak zo’n 5 dagen bewaren in de koeling.

Producten in foto

Borrel/ Lunch/ Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 1 tot 1,5 uur
Voor 8 personen

Benodigdheden:
2 kleine kookpannen
zeef om de rijst af te spoelen
lepel (bij voorkeur hout; geen metaal)

Ingrediënten:

  • 450 gram sushi rijst
  • 710 milliliter water
  • 115 milliliter rijstazijn
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels suiker
  • ½ theelepel zout